Muharrem ayı nedeniyle Semerkand Buhara İlim Kültür Vakfı Nevşehir Şubesi tarafından Nevşehir Hacıbektaş Veli Üniversitesi girişinde Cuma namazı sonrası 2 bin kişilik aşure dağıtıldı.

"Semerkand Vakfı Nevşehir'de 2 Bin Öğrenciye Aşure Dağıttı" 

Nevşehir Hacıbektaş Veli Üniversitesi girişinde kurulan standta 2000 öğrenciye aşure dağıttı.

Nevşehir Semerkand Buhara İlim Kültür Vakıf Başkanı Ahmet FERALAN www.fibhaber.com ayaptığı açıklamada "Üniversitemizde başlattığımız Aşure hayrımızın bu yıl ilkini düzenliyoruz. Burada evinden aşından uzak kalan Üniversitemiz öğrencilerine Muharrem ayının bereketinden istifade etmeleri için 2 bin kişilik aşure dağıtıldı.

Allah nasip ederse Nevşehir Semerkand Buhara İlim Kültür Vakfı olarak Önümüzdeki günlerde de yine farklı noktalar da vatandaşlarımıza Aşure ikramımız devam edecek. Temennimiz aşure ayını anmak, onu genç kuşaklara hatırlatıp benimsetmek, bunun yanı sıra ülkemizdeki sıkıntıların defni bela olması için, bize buyrulduğu gibi "Siz ailenize ve halkınıza aşure ayının ilk günü dağıtın ki Allah'da sizin sofralarınızı rızıklarınızı bereketlendirsin" biz bu düsturla yola çıktık. İnşallah umut ediyoruz ki aşure ayının bereketi ile önümüzdeki günlerde ülkemizde terör sebebiyle akan kanlar dinmesi, Ülkemizdeki halkın Ümmeti Muhammed'in birlik, beraberlik ve huzur içinde inşallah tüm İslam coğrafyasında bundan sonraki zamanlarda da artık dökülen kanların durması için biz dua ediyoruz. Bildiğiniz gibi sadaka vermek hayır yapmak büyük belaları def eder, Allah ömür verdiği sürece bundan sonraki zamanlarımızda da, vakfımız kıyamete kadar açık olan bir vakıf, kıyamete kadar bu hayırlar devam edecek"dedi.