NEVŞEHİR(MHA) 9. Uluslararası Avanos Uygulamalı Seramik Sempozyumu, “Dış Mekan Seramikleri”  teması ile Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi, ASEM (Avanos Seramik Uygulama ve Araştırma Merkezi) ve Avanos Kaymakamlığı işbirliği ile 15 - 26 Ekim 2015 tarihleri arasında Avanos, Nevşehir’de gerçekleştirilecek.

Yurtdışından, Türkiye’den bunun yanı sıra Avanos ustalarından 14 davetli seramik sanatçısı, Avanos’ta ırmak kenarı alanında büyük boyutlu dış mekân seramik eserler üretecekler. Ayrıca tuz pişirimi, raku pişirimi ve açık alanda seramik pişirimleri gibi çeşitli etkinlikler, çalıştaylar ve görsel aktiviteler yapılacak, Hacı Nuri Bey Konağı'nda seramik sergisi açılacak.

Etkinlik kapsamında üretilen eserler, Avanos bölgesine kalıcı olarak yerleştirilecek. Ve Sempozyum düzenleme Komitesi, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörlüğü, ASEM ve Avanos Kaymakamlığı’nın gerçekleştireceği sempozyum tüm izleyicilere açık olacak. Davetli sanatçıların çalışma süreçlerini, sergilerini, sunumlarını ve kişisel deneyimlerini, dileyen herkes izleyebilecek.