Hazine Müsteşarlığı tarafından hazırlanan Tıbbi Kötü Uygulamaya İlişkin Zorunlu Mali Sorumluluk Sigortasında Kurum Katkısına İlişkin Usul ve Esaslara Dair Tebliğ (2010/1)’de Değişiklik Yapılmasına İlişkin Tebliğ, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

 

Buna göre, Tıbbi Kötü Uygulamaya İlişkin Zorunlu Mali Sorumluluk Sigortası primine yapılacak kurum katkısının kapsamına aile hekimleri de dahil edildi. Artık aile hekimleri ödedikleri prim tutarının yarısını döner sermayesi bulunan kurumlarda döner sermayeden, döner sermayesi bulunmayan kurumlarda kurum bütçesinden geri alacak.

Geri ödemeler, ilgili kurum tarafından en geç 30 gün içinde yapılacak.

 

23.05.2015 tarihli Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren tebliğ gereğince aile hekimleri 23.05.2015 tarihinden itibaren 6 ay içerisinde kurumlara verecekleri dilekçe ile 21.07.2010 tarihinden itibaren ödedikleri sigorta primlerinin yarısını kurumlarından alabileceklerdir. Sigorta primlerini alabilmek için son başvuru tarihinin 23 Ekim 2015’dir.

 

Türk Sağlık Sen olarak, yasal süre içerisinde ve usulüne uygun bir başvuruya rağmen kurumlarından geri ödeme alamayan veya alamayacaklarına dair kurumlarından yazı tebliğ alan üyelerimize dava aşaması için Mevzuat Sekreterliğimizce gerekli destek ve hukuki yardım sağlanacaktır. Konu ile ilgili dilekçe Türk Sağlık Sen Nevşehir Şubemizden temin edilebilir.