Kurban Bayramı, halkının yüzde 95'ine yakını Müslüman olan Senegal'de de heyecan ve coşkuyla karşılandı. Başkent Dakar başta olmak üzere ülkenin pek çok yerinde kurban kesimi yapıldı. Türkiye ve dünyanın değişik ülkelerinde yaşayan Türklerin bayramlaşma için geldiği Senegal'de kurban vesilesiyle büyük bir kaynaşma yaşandı. 3 milyon mensubu ile Senegal'in en büyük kabilesinin reisi Abdulay Muxtar Diop, Türklerin bu davranışının dünya Müslümanları adına çok önemli bir girişim olduğunu söyledi.
Senegal'in başkenti Dakar'da 27 ayrı noktada kesim yapıldı. Türkiye, Almanya, Azerbaycan, Fransa, İsveç, Hollanda, İsviçre ve Avustralya'dan Türk gruplar bayramlaşma ve kurban Eti dağıtmak üzere Senegal'e geldi. Türkiye'ye göre bir gün sonra bayramı karşılayan ülkede başkent Dakar ve ülkenin diğer kentlerinde önce adaklar kesildi, bir gün sonra da kurbanlar. Kesim işlemlerinin tamamlanmasının ardından etler paylara ayrılarak paketlendi. Önceden tespit edilmiş ve fiş verilmiş yoksul aileler dağıtım noktalarına gelerek fiş karşılığında kurban etlerini teslim aldı. Senegalliler, Türklere bu yardımseverliklerinden dolay teşekkür ederek benzer faaliyetlerin sürekli olması temennisinde bulundu.

Kurban kesmek ve et dağıtım çalışmalarına katılmak üzere gelen Türk işadamları kurban sevincini Senegalli kardeşleriyle paylaşmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti. Adana'dan kurban çalışmalarına katılmak üzere Senegal'e gelen işadamı Muhammet Yakar, Afrika bölgesine ilk kez geldiğini ifade ederek, "Afrika'nın yoksul durumu hepimizi üzüyor. Türklerin buraya gelip kurban kesip dağıtması çok kıymetli bir davranış. Fakat Almanya, Fransa ve dünyanın bir ucundaki Avustralya'dan Türklerin gelmesi çok daha etkileyici bir durum. Bu durum hepimizi çok sevindirdi." dedi.

Kurban kesim ve dağıtımı Senegalliler arasında da büyük bir coşku ile karşılandı. Senegal'de 3 milyon mensubu bulunan ülkenin en büyük kabilesinin reisi Abdulay Muxtar Diop, Türklerin bu davranışının takdire şayan olduğunu ifade etti. "Kabilem adına Türkleri burada ağırlamaktan büyük bir memnuniyet duyuyorum" diyen kabile reisi, Senegal'deki Türk ailelerin varlığının da Müslümanlar arasındaki dayanışmanın önemli bir kanıtı olduğunu kaydetti. Abdulay Muxtar Diop, "En iyi işbirliği insanlar arasında yapılan faaliyetlerle ortaya çıkar. Devletler arası ilişkiler genelde halktan uzak ilişkilerdir. Ancak Türklerin ülkemizde halkla iç içe yaptığı faaliyetler gencinden yaşlısına kadar her kesim tarafından takdirle karşılanmaktadır. Dakar'da yardım faaliyetlerinin yapılması Senegal'in tamamına yayılması anlamına gelmektedir. Bütün hayırseverlere yardımlarından dolayı çok teşekkür ediyoruz. Özellikle burada eğitim faaliyetlerinde bulunan Yavuz Selim Okulları'nı çok önemsiyoruz, zira bu bizim geleceğimiz için çok önemlidir. Türklerle olan ilişkilerimiz her geçen gün artmakta ve farklı alanlara yayılmaktadır. Bunu da çok önemsiyoruz." şeklinde konuştu.

Kimse Yok mu Derneği Adana Şube Müdürü Adem Sönmez, kurban kesim ve dağıtım çalışmalarının 3 gün boyunca devam edeceğini, sadece Adana'dan 700 kurban kesmek üzere derneğe bağış yapıldığını söyledi. Adana dışında Gaziantep, Nevşehir ve Eskişehir olmak üzere pek çok şehirden işadamı grupları kurban faaliyetlerine katıldı.