Haber10’a konuşan Seyda Abdulhalim Demirel, “Erdoğan’ı zora düşürmek istiyorlar. Ama o doğru yolda ilerliyor. İsyan etmek fitnedir. Fitneye fırsat vermemek gerekiyor. Erdoğan’ın işi zordur ama barış için verdiği mücadelesine dua etmeliyiz. Oyunları bozacak inşallah. Onu yalnız bırakmamak lazım” dedi.
ASLAN DEĞİRMENCİ / HABER10

Devlet içindeki paralel yapıya hemen her çevreden tepki yükseliyor. Paralel yapının hedefindeki Başbakan Erdoğan’a ise destek artarak devam ediyor.

Doğu ve Güneydoğu’daki medreselerde yıllardır Müderrislik yapan Seyda Abdulhalim Demirel, hükümete yönelik “darbe” niteliğindeki kalkışmayı kınadı.

ERDOĞAN İÇİN DUA ETMELİYİZ

Haber10’a konuşan Seyda Abdulhalim Demirel, “Huzur içerisinde yaşamak için, günahı emretmedikçe amirlere itaat gerekmektedir. Bugün Erdoğan’ı zora düşürmek istiyorlar. Ama o doğru yolda ilerliyor. Fitneye fırsat vermemek gerekiyor. Erdoğan’ın işi zordur ama barış için verdiği mücadelesine dua etmeliyiz. Oyunları bozacak inşallah. Onu yalnız bırakmamak lazım” şeklinde konuştu.

İSYAN ETMEK FİTNEDİR

“Devleti, idareyi hedef almak doğru değildir” diyen Seyda Abdulhalim Demirel, “İsyan etmek fitnedir. Bunda ısrar etmek herkese zarar verir. Müslüman olan idarecilere itaat edilmesi gerektiği açıktır. Bunu bilmemek kabul edilemez. Hataya düşmemek lazım… Birliğimizi bozmak isteyenlere fırsat verilmemeli” dedi.

BARIŞ SÜRECİNE ÖZEL VURGU

Bölgedeki birçok medrese ile irtibat halinde olduğunu vurgulayan Seyda Abdulhalim Demirel, meydana getirilmek istenen kaosa büyük tepki olduğunu söyledi. Yüzyıldır devam eden Kürt sorununa çare arandığı bir dönemde fitne çıkartmanın ‘şer’ yapıları sevindireceğini vurgulayan Seyda Abdulhalim Demirel, “Yav bu nasıl bir anlayış. Yazıktır, günahtır. Gözyaşları aylardır yok. Kötü haber gelmiyor. O zaman nedir dert? Asıl derde çare aranıyor, yarayı sarmak için çalışalım ya… Neden başka konulara kalkışıyoruz. Yüreklere kardeşlik tohumları ekmeliyiz. Ümmet olmanın yollarını aramalıyız” diye konuştu.