NEVŞEHİR(MHA) Türkiye genelinde olduğu gibi Nevşehir’de de birçok kamu kurum ve kuruluşunda Siber Saldırı endişesi yaşanıyor. Öyle ki, İl defterdarlığı, SGK gibi kuruluşların ülke genelinde bilgisayar ağlarını tehdit eden Siber Saldırılar nedeniyle geçtiğimiz günlerde sık sık ulusal bağlantılarını, illerle bağlantılarını kopardığı gözlenmişti. Bu saldırıların ne zaman sona ereceği ise merak konusu.

Edinilen bilgiye göre; Ülke genelinde yaşanan siber saldırılar nedeniyle Maliye Bakanlığı ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik bakanlıklarının bilgisayar ağlarında da geçtiğimiz birkaç gün süreyle sıkıntılar yaşandı.

Siber saldırıların hedefi olmamak isteyen bu bakanlıkların bilgisayar sistemlerini korumaya alarak kapatması nedeniyle Nevşehir’de de muhasebecisine gidip benim Vergi borcum var mı diye soran vatandaş ilginç bir cevapla karşılaştı. Zira bilgisayar bağlantılarının kesilmesi nedeniyle vergi mükellefleri vergi borçlarını bile öğrenemedi.

Diğer zandan SGK’nın da aynı yöntemle bilgisayar ağlarının siber saldırılara maruz kalmaması nedeniyle aldığı tedbirler nedeniyle birçok vatandaşın ilaç bile alamadığı gözlemlendi. Hafta başında söz konusu siber saldırı tehdidinin sürmesi olasılığı karşısında nasıl bir tablo ile karşılaşılacağı ise belirsizliğini koruyor.