İlimizde yaşayan Sığınmacı ailelerin durumları ve yaşam mücadeleleriyle özellikle minik Muhammet'in durumu Nevşehir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ünlüer'i Ağlattı.

İHH Nevşehir Dernek Başkanı Baki Öncel hocamızla birlikte Suriyeli ve Afgan aileleri evlerinde ziyaret eden Nevşehir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ünlüer beraberinde getirdiği erzak malzemeleriyle hediyeleri ailelere teslim etti. 

İlk olarak Minik Muhammed'in ailesini ziyaret ediyoruz... Muhammed'i uyurken başını sıvaşlayan Ünlüer, gözyaşlarına hakim olamıyor... 

Hediyelerini aileye teslim eden İl Müdürü Ünlüer daha sonra bir başka sığınmacı ailemizi ziyaret için ışığı ve suyu olmayan bir başka sığınmacı ailenin evine konuk oldu.

Saatlerimiz daha akşamın 21:00 sularını gösterdiği vakitlerde evinde elektiriği ve suyu olmayan ve daha yeni şehrimize gelen Afgan sığınmacı bir ailenin mum altında ki o dramına şahitlik ediyoruz. Zifiri bir karanlıktan sonra ulaştığımız tek gözlü bir evde yaşam mücadelesi veren ailenin en küçük çocukları Zahra'yı kafası şişmiş vaziyyette görüyoruz. Annesi ise göğüs kanseri olduğunu öğreniyoruz.

Ünlüer, yanında getirdiği yorganı aileye hediye ediyor sonrasında yine yanındaki pakette bulunan hediyeleri çocuklara teslim ediyor. 

İHH Nevşehir Dernek Başkanı Baki Öncel hocamızda Nevşehirli hayırseverlerin katkı ve desteklerini eksik etmediği ailelerden yeni gelen bu sığınmacılar için eksikliklerini tesbit ediyor.

Son olarak üçüncü sığınmacı aileyi ziyaretimizle birlikte bugünkü müslüman misafir sığınmacı kardeşlerimize yaptığımız ziyaretlerimiz sona eriyor.

Özellikle Nevşehir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ünlüer in kesinlikle haber yapılmamasını istemesine rağmen bu örnek davranışın ilimizde tüm bürokratlarımıza da örnek teşkil etmesi için tüm samimiyetimizle yayınlıyoruz.

www.fibhaber.com da yaptığımız haberle öğrendiği ve çok etkilendiğini söylediği minik Muhammed'i ziyaret talebi üzerine kendisini götürdüğümüz sığınmacı ailelerin yaşadığı durumu karşısında ne kadar şükretsek azdır diyen Ünlüer, Bizizm bu birliğimiz beraberliğimiz paylaşımlarımız sürdüğü sürece hiçbir güç bizim bileğimizi bükemeze diyor...

Bu konuda sayın Ünlüer'in affına sığınıyor izinsiz yayınladığımız haberimiz içinde kendisinden özür diliyoruz.

Fakat değerli İl Müdürümüz Ünlüer'in bu güzel hareketinin tüm Bürokratlarımızada örnek teşkil etmesini diliyoruz.

Nevşehirlinin Sesi ve sitesi www.fibhaber.com olarak kimsesizlerin kimsesi çaresizlerin çaresi olmak adına yapılan tüm güzel çalışmalara  elimizden geldiğince vesile olmaya devam ediyoruz.

Yardım ve destekleriniz için Acil İHH Nevşehir İl Başkanı Baki Öncel'e 0 535 932 71 25 nolu telefondan ulaşabilirsiniz.