NEVŞEHİR(MHA) KİTUP-II Projesi Üniversite Bilgilendirme Faaliyeti Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından kayıtlı istihdamın teşvik edilmesi, konu hakkında farkındalığın artırılması ve kayıt dışı istihdamın azaltılması amacıyla yürütülen ve Avrupa birliği tarafından desteklenen “Etkin Rehberlik ve Denetim Yoluyla Kayıtlı İstihdamın Teşviki (KİTUP II)’’ Projesi toplumda farkındalık arttırma faaliyetleri kapsamında 27 Kasım Cuma günü Nevşehir Hacıbektaş Veli Üniversitesinde bilgilendirme eğitimi düzenlendi.

Nevşehir Hacıbektaş Veli Üniversitesinde Kongre ve konferans salonunda düzenlenen bilgilendirme faaliyetinde İl Müdürü Mehmet Ali Yıkarbaba, sosyal güvenliğin ve kayıtlı çalışmanın önemi hakkında yaptığı kısa konuşmanın ardından, Pamukkale Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Kamil Orhan tarafından öğrencilere “Geleceğimi Güvenle Planlıyorum” konulu sunum yapıldı. Genç kuşaklara odaklanarak sorunun çözümüne temelden, bütünsel bir anlayış getiren, kayıtlı istihdamın öneminin fark edilmesini ve savunulmasını sağlamak amacıyla uygulamaya konulan proje kapsamında yapılan sunumda Sosyal Güvenliğin ne olduğu ve kapsamı, kayıt dışı çalışmanın kişiye ve ülkeye verdiği zararlar, sigortalı çalışmanın kişiye, ailesine ve geleceğine yaptığı katkılar konularında bilgilendirildi.

Bilgilendirme faaliyetine katılan tüm üniversite öğrencilerine sosyal güvenlik bilgilendirme broşürleriyle birlikte “Sigortasız Çalışma; Yarınından Çaldırma!” sloganının işlendiği kupa bardaklar dağıtıldı.