Nevşehir'de havaların soğumasıyla birlikte tezgahlarda balık çeşitleri de artmaya başladı.

Hamsi Her Derde Deva...

Eski yıllara nazaran hizmet alanını genişleten işletmecilerin balık dükkanlarında yer alan balık pişirme reyonuyla müşterilerini balık temizleme ve pişirme zahmetinden kurtarıyor.


Yenilikçi hizmet anlayışına bu yılın başında bir yenisini daha ekleyen işletmeciler, müşterilerin seçtikleri balıklar hijyenik bir şekilde temizleyerek pişiriyor ve paketleyerek teslim ediyor.

Tava, ızgara, kiremit ve fırın seçeneği bulunan reyonda, seçilen balığa uygun pişirme şekli de işin uzmanı profesyonel ustalar tarafından müşterilere tavsiye ediliyor. Balığı sevmesine rağmen temizleme zahmetinden ve kokusundan dolayı evde pişirmeyi tercih etmeyenlerin hayatını kolaylaştıracak uygulama ofis çalışanlarına da sağlıklı, lezzetli ve pratik bir seçenek sunuyor. Bazı balık dükkanlarında hazırlanan ekmek arası balık menüsü, öğle aralarında çalışanlar tarafından yoğunlukla tercih ediliyor. 

Hamsi balığının faydaları

Hamsi bir protein deposudur.

Bu balığın yağı, Omega 3 Asitleri açısından fevkalade faydalı olan Hamsi, İnsanları kalp ve damar hastalıklarından korumaktadır.

Hamsiyi kızartırsanız faydasını büyük ölçüde kaybeder. Mümkün olduğunca kızartma dışındaki yolları tercih etmemiz gerekir.

Buğulama veya fırında Hamsi yapmak çok daha faydalıdır.

Ayrıca Hamsiyi yıl İçine de yayarak sürekli olarak tüketmeliyiz.

Balık yiyen insan kolay kolay şişmanlamaz. Ancak kızartma olarak ve de olmadık zamanlarda tükettiğimizde balık şişmanlığa yol açabilmektedir.

Hamsinin mevsimi dışında tüketilmesi için diğer bir yolda Tuzlama yönteminin  sağlık açısından tehlikeli olduğudur. Bu tür tüketimde Kanserojen maddeler fazla olduğundan dolayı Mide kanseri sık görülmektedir.

Bu sebepten dolayı, Tuzlamadan uzak durmak gerekir.

Hamsi balığında çok fazla fosfor bulunduğundan dolayı insan için gerekli fosfor ihtiyacını karşılar ve bolca  yiyenlerin zekası da o nisbette fazlıdır.

Bu balığın hazmi çok kolaydır. Çok kısa sürede kana geçer ve posasıda dışarı atılır.

kyn:nurideniz