Türkiye Diyanet Vakfınca organize edilen “ Şimdi Yaraları Sarma Zamanı” kampanyası çerçevesince Avanos İlçe Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Avanos  Şubesi’nin Avanos İlçesi Akarca Köyü ve Kalaba kasabası çevresinde yürüttüğü kampanya ile Bayır-Bucak Türkmenleri ve Suriye Göçmenlerinin yararına toplanan bir TIR dan oluşan 510 torba, 26 ton Un düzenlenen törenle yola çıkartıldı.
Nevşehir İl Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Nevşehir Şubesi ile ortak yürütülen kampanya ya Avanos İlçe Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Avanos Şubesiolarak  Akarca Köyü ve çevresinden katılınıldı. 
Bayır-Bucak Türkmenleri ve Suriye Göçmenlerinin yararına "Şimdi Yaraları Sarma Zamanı" kampanyasında;Başta Akarca köyü Muhtarı Murat Dönmez, Camii İmam Hatibi Nuri Sezer, Akarca köyü önce ki İmam- Hatibi İdris Güneç ve Hayırsever Akarca Halkının desteğiyle 10 gün de 510 Torba, 26 ton un toplandı.
Kampanya ile ilgili 06.04.2016 Saat 09.00’daAvanos İlçesi Akarca köyün de tören düzenlendi. Törende konuşan Avanos İlçe Müftüsü Mehmet Fidan; hayırsever olmanın, kardeşlik dayanışmasının önemi ile ilgili ayet ve hadislerden örnekler verdi. Kampanyaya destek olan hayırseverlere teşekkür eden Müftü Fidan program sonunda hayırseverlere hediye takdim etti. Toplanan yardım, Özkonak Orta Mah. Yukarı Camii İmam Hatibi İdris Güneç ve Özkonak Hz. Ebu Bekir Camii İmam Hatibi Rüştü Kıvanç’ın refakatinde dualarla Kilis te ki Türkiye Diyanet Vakfı yetkililerine teslim edilmek üzere yola çıktı.