NEVŞEHİR(MHA) Nevşehir Ticaret Borsası Meclis Başkanı Aydın Karayılan, Avanos ilçesine bağlı Mahmat – Kalaba yöresinde siyanür ile altın arama çalışmalarının endişe edilecek bir duruma ulaşmadığını söyledi.

Özel bir firmanın bakanlıktan aldığı izin ile söz konusu siyanür ile altın arama çalışmalarını yürüttüğüne değinen Nevşehir Ticaret Borsası Meclis Başkanı Aydın Karayılan, söz konusu çalışmanın tarım alanlarına zarar verdiği yönünde kendilerine bir olumsuzluğun yansımadığını da ifade etti.

Karayılan, “Konuyu Ticaret Borsası olarak bizlerde dikkatle takip ediyoruz. Konunun bizi ilgilendiren tarafı siyanür ile altın aranması. Bu durumun bölgemizdeki tarım alanlarına ve o bölgemizde yer alan un fabrikalarımıza zararlı bir hal almaması için takipteyiz. Şu ana kadar edindiğimiz bilgiler doğrultusunda siyanürle altın aranması konusunda sadece bir fabrikamız sıkıntı yaşadı. Konunun hem tarım alanlarımıza, hem de yörede bulunan fabrikalarımıza karar verici bir duruma gelmemesi için ciddi takibimizi sürdürüyoruz” ifadelerinde bulundu.