Mahkeme tarafından verilen karara rağmen idareci olarak göreve iade edilmeyen Türk Eğitim-Sen üyesi öğretmenler Osman Şimşek hakkında suç duyurusunda bulundu.  

Defalarca mahkeme kazanmalarına rağmen okul müdürü olarak tekrar göreve iade edilmeyen Türk Eğitim-Sen üyesi beş öğretmen sendikanın bölge avukatı İsmail Tanrıöven ile birlikte Nevşehir Adliye Sarayı'na giderek Milli Eğitim Müdür Vekili Osman Şimşek hakkında yargı kararını tanımamazlıktan ötürü suç duyurusunda bulundu ...

Öğretmenler, Eğitimde Huzur Ve Barış İstiyor...

Türk Eğitim-Sen Nevşehir Şube Başkanı ve yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Nevşehir Adliyesi'nde suç duyurusu ile ilgili evrakları imzalayarak teslim eden öğretmenler, tek isteklerinin Yüce Türk Yargısı'nın verdiği kararların işleme konulması olduğunu belirttiler.

Nevşehir Adliye Sarayı önünde bir açıklama yapan Türk Eğitim-Sen Nevşehir Şube Başkanı Mustafa Uğur; "Bu ülkede en çok güvenilen mesleklerin başında öğretmenler gelmektedir fakat Nevşehir'de öğretmenleri temsil eden kurumun müdürü yargı kararlarını tanımamazlık eylemine devam ederek hem suç işlemektedir hem de öğretmenlik mesleğine leke düşürmektedir. Eğitim camiasında barışın tekrar sağlanması, huzurun tekrar tesis edilmesi adına yargı kararlarının uygulanması ve yargı tanımaz müdürün gerekli cezayı alması gerekmektedir. İlimizde eğitimin tekrar barış ve huzurla anılması için Türk Eğitim-Sen yılmadan mücadeleye devam etmektedir. Bugün de bu amaçla bölge avukatımız ile birlikte suç duyurusunda bulunduk. Kamuoyu bilmelidir ki hukukun üstünlüğü ilkesi doğrultusunda herkes yaptıklarının bedelini ödeyecektir" şeklinde konuştu.