Nevşehir de görev yaptığı yıllarda gösterdiği büyük hizmetlerle Nevşehirlilerin gönlünde taht kuran ve Valiliği sonrasında da Nevşehir ve Nevşehirlilerden hiçbir zaman uzak kalmayan Eski Nevşehir Valisi Sayın Şinasi Kuş’u bugün minnetle anıyor ve kendilerini dualarla ebedi istirahatına yolcu ediyoruz. Şimdi Nevşehirlilerin Merhum Kuş’a vefa borcu var…

Seni Hiç Unutmayacağız …

 

İstanbul da bir güvenlik firması işletmeciliği yapan Eski unutulmaz Nevşehir Valilerimizden Şinasi Kuş’u FİB Haber Merkezi olarak İstanbul da ki makamında ziyaret ederek kendisine Kapadokya Manzaralı bir tablo hediye edip elini öpmüştük.

 

Görev yaptığı yıllardan (1996-1998) tam 14 yıl geçmesine rağmen özellikle Nevşehir Üniversitesinin ilk söz edildiği o yıllarda, Üniversitenin yapımı için inşaatını bizzat kendisi sık sık ziyaret edip inşaat ustalarından yerinde bilgiler almış ve onları yönlendirmişti.Ve o yıllarda Vali Şinasi Kuş Üniversite İnşaatında mesai saatleri dışında bile o havayı soluyarak sanki özünden bir Nevşehirli gibi o büyük heyecanını hissetmişti.

İşte kendisini ziyaret ettiğimiz eski Valimiz Sayın Kuş öncelikle bizi tüm Nevşehirliler adına kucaklayarak bize ilk sorusu Nevşehir üniversitesi oldu…Bizim Nevşehir geleceğine bıraktığınız o ilim eğitim kurumu Üniversitemiz kendi kızımız Rektör Filiz Kılıç yönetiminde her geçen gün daha da Geliştiğini büyüdüğünü söylediğimizde ise gözleri yaşarıp çok güzel bu Nevşehirle ilgili duyacağım en güzel haberlerden oldu deyip teşekkür etti.

 

Evet Nevşehir Üniversitesiyle anılan Şinasi Kuş bugün artık aramızda değil …En son 2010 yılında

En büyük arzusu Nevşehir in kenetlenerek büyük bir güç oluşturarak,Nevşehir de birlik beraberliğin sağlanmasıydı…Bu bağlamda Nevşehir tarihinin İstanbulda ki Nevşehirli hemşerilerimizle en yakın ilişkilerin yürütüldüğü yıllar Sayın Kuş dönemine rastlar.Yine o dönemle birlikte Nevşehir Üniversitesi konusunda  Nevşehirli Hayırseverlerimizden sözler alınarak üniversitemiz için binalar dikilmeye başlanmıştı.

Görevden Anap döneminde alınan Vali Şinasi Kuş,Nevşehirle olan ilişkilerini Valilik sonrasında da çok sıkı tutmuştu.stanbul Nevşehirliler Derneğinin Başkanı Dr.Doğan Birgül ile birlikte İstanbul daki tüm konusu Nevşehir olan toplantıların her zaman fahri konuğu olarak katılarak değerli fikirlerini paylaşırdı.

Ne o Nevşehiri bir an olsun unutabilmiş nede Nevşehirli onu biran olsun unutmamıştı…

 

Evet başarılı çalışmalarıyla Nevşehir e çok büyük hizmetlerin getirilmesinde ve vatandaşlarla olan ilişkileriyle de Nevşehir tarihinin unutulmaz isimleri arasında yer alan Merhum Valimiz Şinasi Kuş’u ziyaretimizin ana sebebi de buydu.Onu unutturmak isteyenlere inat unutmamıştık.

 

FİB Haber Merkezi olarak her yıl düzenlediğimiz Kapadokya Yılın Enleri Anadolu Kent Ödülleri zirvesinin ilkinde Nevşehir Üniversitesine emeği geçen İstanbul da ki hayırseverlerimizle O dönemin Üniversite yapımına büyük emeği geçen Vali Şinasi Kuş u davet edip kendilerine Plaketle onurlandıracaktık. Bir anlamda şehrin ileri gelenleri ile yönetenlerinin unuttuğu bir türlü yapmaktan çekindiği büyük bir eksikliği gidermek için düzenleyeceğimiz Nevşehir Sevdalıları buluşması için davetimizi kendisine ilettiğimizde çok memnun kaldı ve çok duygulandı. Öncesinde Üniversitemizin yapımında çok değerli emekleri olan İstanbul Nevşehirliler Dernek Başkanımız Dr.Doğan Birgül ile konuşmuş sonrasında o emekleri geçen hayırseverlerimizle birlikte Valimiz Şinasi Kuş un da olurunu alıp söz almıştık.Yine Rahmetle andığımız ve Nevşehir e emeği geçmiş Değerli hayırseverimiz Seyit Eresin le de görüşmüştük.

Ziyaretimiz sonrasında bizi bırakmayan Şinasi Kuş bizi yemeğe götürdü burada bol bol doyasıya Nevşehir’i konuştuk.Bizlerle çoğu aramızda kalacak sırlarla dolu yemekten kalan tek şey ise Sayın Kuş un içerisindeki Nevşehir Sevdası ve bitmeyen Nevşehir Sevgisiydi…

 

Sonrasında dönemin Valisi M.Asım Hacımustafaoğlu da FİB Haber Merkezi tarafından organize edilecek olan Kapadokya Yılın Enleri Anadolu Kent Ödülleri Törenlerinde Nevşehirli Hayır severlerimiz ve Meslektaşı Şinasi Kuş u ağırlayacak olmanın büyük heyecan ve mutluluğunu yaşıyordu.Fakat ne olduysa o zaman oldu.Şinasi Kuş bizi aradı o zartif kibar ve beyefendi şahsiyet biraz buruk biraz kırık ve kırgın titreyen sesleriyle Fikret yavrum seni ve Nevşehirli vatandaşlarımı gözlerinden öpüyorum.Biz Doğan Birgül ile birlikte yaklaşık 15 kişilik bir ekiple İstanbul dan gelmek üzere Uçak biletlerimiz almıştık Otelimizi Altınöz otelinden ayırdık.Fakat ne yazık ki bazı sebeplerle gelemeyeceğiz.Ne olur yavrum üzülme kırılma biz o program günü ve bundan sonrada her zaman manen yanındayız bende çok üzgünüm dedi.

Oysaki FİB haber Merkezi olarak tüm hazırlıklarımız yapmıştık.Hem unutulmuş büyük Vefa borcunu ödeyecektik bir nebze olsun hem de Nevşehirle kucaklaşmalarını sağlayacaktık.Hemde dünden yarım kalmış eksik kalmışlığın noksanlığın giderilmesini sağlayacaktık. Kapadokya Kültür ve sanat Merkezinde düzenleyeceğimiz o muhteşem gece için isimleri plakalara işlenmiş Bu Memlekete, bir çivi çakandan Nevşehire emeği geçen herkesten Allah razı olsun diyerek özel hazırladığımız o Kütük üzerine çivi çakacaklardı.

Sanatçılarımız Yankır,Adem,Gülden Karaböcek,sunucumuz Zeynep Köşker, ile o günü kucaklaşmak için sabırsızlıkla bekleyen Nevşehir hazırdı tam manasıyla bir Nevşehir Bayramı Nevşehir birlikteliği adına bir tarih yazacaktık…

Ama sonrasında öğreniyoruz ki Nevşehir de KOLTUK sevdalıları bir takım zevatlarca engellenmişti Memleket Sevdalıların bu onur gecesi…Zamanı gelince bu konuda daha çok yazacağımız ve söyleyeceklerimiz olacak…

Değerli Eski Valimiz Şinasi Kuş un akıllarda kalan FİB Haber Merkezine en son söyledikleri ise oldukça manidar...İşte Sayın Kuş'un Nevşehirlilere FİB Haberden verdiği o mesaj ve konuşmalarımızdan aklımızda bir takım pasajlar:
"Nevşehir halkı yardımsever,samimi,misafirperver,vefalı ve bayrak ezan vatan sevdalısı olarak Anadolunun bağrında Türkiyemizin gözbebeği...Ben Nevşehir de görev yapmış olmaktan ve Nevşehire bir nebze olsun hizmet edebilmenin şimdi büyük onurunu ve gururunu yaşıyorum. Nevşehir de Körü körüne siyaset yapılmamalı,Nevşehirli vatandaşlara hizmet edebilmek onurların en büyüğü ...Birlik beraberlik sağlanmalı Üniversite Nevşehir in geleceği olduğu unutulmamalı.Nevşehir İstanbul arasında kurulan gönül köprüsü bozulmamalı.Nevşehirspor a çok üzüldüm. Nevşehirin profosyonel bir takımı mutlaka olmalı.Son olarak Tüm Nevşehir halkına gönül dolusu selam ve sevgilerimi gönderiyorum...demişti ...

  Yaşarken olmadı bari şimdi ismi yaşatılsın…!

 

Nevşehir in şimdi Vali Şinasi Kuşa hem de çok gecikmiş bir borcu var…Şinasi Kuş un ismini Nevşehir de yaşatılması gerekiyor.Bu anlamda Nevşehir Üniversite yakınlarında bir sokak yada caddenin ismini Merhum Şinasi Kuşu un isminin verilmesini öneriyoruz.Ve son olarak şu saatlerde İzmit te Cenaze namazı kılınarak toprağa verilen Eski Nevşehir Valimiz Şinasi Kuş’un mekanı cennet olsun diyerek saygı sevgi ve dualarla uğurluyor

 

Şinasi Kuş hayatını kaybetti


Eski Nevşehir Valisi ve eski İçişleri Bakanlığı Personel Genel Müdürü Şinasi Kuş, tedavi gördüğü Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde hayatını kaybetti. 


Bir süredir sağlık sorunları nedeniyle tedavi gördüğü öğrenilen Şinasi Kuş, dün akşam saatlerinde son nefesini verdi. Hastane morgundaki cesedi sabah saatlerinde yakınları tarafından alınan Sinasi Kuş, Karacaahmet Mezarlığı Gasilhanesi'ne götürüldü. Eski valinin yarın memleketi Kocaeli'de toprağa verileceği belirtildi. 

 

         Gücünüzün Farkındamısınız!

   “Her zaman Gücünüz Gücümüz,Gücümüz Gücünüz…!”

 

NEVŞEHİR'İN ULUSAL HABER SİTESİ : www.fibhaber.com

 

 FİB Haber Merkezi olarak “Biz hep gitmişizdir.. Kimilerinin hoşuna, kimilerinin zoruna.”

             

%100 Nevşehir Haberleri Burada… FİB Haber Farkıyla…

 

Nevşehir’in Ulusal İnternet Haber Sitesi… www.fibhaber.com