Nevşehir’e bağlı Acıgöl ve Kozaklı İlçelerinde münhal bulunan unvanı, hizmet sınıfı, kadro derecesi, yazılı olan kadrolara yarışma sınavı ile naklen atama yapılacak.
İl müftülüğünden konuya ilişkin yapılan açıklamaya göre: söz konusu sınava katılmak isteyenlerde halen Diyanet İşleri Başkanlığında görevli olmak, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48/A maddesinde yer alan genel ve özel şartları taşıyor olmak, Diyanet İşleri Başkanlığı Atama ve Yer Değiştirme ve Sınav Yönetmeliğinde belirtilen şartları haiz olmak, İl içerisinde başvuracakların adaylığının kalkmış olması, atandığı İl ve İlçede en az altı ayı tamamlamış olmak, İller arası nakil için müracaat edenlerin bulunduğu İl’de en az 2 yıl görev yapmış olması şartları aranıyor.

İsteklilerin en geç 21 Ekim 2016 Cuma günü mesai bitimine kadar Müftülüğe başvurmaları ve mülakatın yapılacağı 25 Ekim 2016 Salı günü saat: 09:00’da Nevşehir İl Müftülüğünde hazır bulunmaları gerekmekte.

Kalorifer ve Aşçılık kadrolarına başvuracakların M.E.B.’dan onaylı sertifikaya sahip olması.

Bekçi kadrosuna başvuracakların en az Lise ve dengi okul mezunu olması. 2 yıl Başkanlık teşkilatında çalışmış olmak. Yapılacak olan sınavda başarılı olmak gerekiyor.

Söz konusu sınavla birlikte Kozaklı ilçe müftülüğüne hizmetli, Karapınar Kas. Şeyh-ül Kurra İ. Tanrıkulu Kur’an Kursuna aşçı, bekçi, kaloriferci ve hizmetli ataması gerçekleştirilecek.