NEVŞEHİR(MHA) Nevşehir Belediyesinin kurduğu kadın danışma merkezi hukuki danışmanlarından ve AK Parti Nevşehir Milletvekili aday adaylarından Av. Fatma Aysun Sağdıç Güçlü, günümüz koşullarında boşanmaların en büyük nedenlerinden birinin çiftlerin iki tarafının da ekonomik özgürlüğünü eline alması olduğunu söyledi. Güçlü, sırtı kalın olan her çiftin her an boşanmayı düşünebildiğine dikkat çekti.

İlimizde boşanmaların en kritik döneminin 1 ile 5. yıl arasında olduğunu ifade eden Avukat Fatma Aysun Sağdıç Güçlü, en az boşanmaların yaşandığı sürecin ise 25-30 yıllık evliliklerde olduğunu ifade etti.

Çiftlerin birbirini aldatmaları hususunda ise günümüzde hem erkeğin, hem de kadının eşini aldatabildiğini belirten Güçlü, “Genelde Nevşehir’de evliliklerin ilk 5 yılında boşanmaların fazla olduğunu görüyoruz. 5 yılı aşan evliliklerde daha az boşanma yaşanıyor. En az boşanmaların yaşandığı dönem ise 25-30 yıl evli kalan çiftler arasında. Özellikle son dönemlerde evliliğin 1 ile 5. yıllarında boşanmalar yaşanıyor. Cinsiyet olarak boşanmalarda ayrım yapmak mümkün olmuyor. 20-25 yaşı baz alırsak 25-30 yaş aralığında boşanmalar daha fazla. 30 yaşından sonra çiftler biraz daha olgunlaşıyor. Ama boşanmalarda dikkate alınan konu çocuklar oluyor. Boşanmalara baktığımızda çiftlerin iki tarafının da ekonomik özgürlüğünü kazanmış olması boşanmalarda çok büyük etkenlerden biri. Değim yerinde ise ekonomik açıdan sırtı sağlam olan herkes boşanmayı gündeme getirebiliyor. Nevşehir Türkiye genelinde nüfusa oranla yapılan istatistiklerde 4. sırada. Nevşehir belediyesinden bir yetkili arkadaşımızdan edindiğim bilgiye göre geçtiğimiz yıl 650 nikah yapıldığını bunlardan 350 dolayında çiftin ise boşandığını söylediler. Demek ki evlenen çiftlerin yüzde 50’sinden biraz daha fazlası boşanıyor. Bu üzücü. Boşanmalarda en büyük nedenler arasında Şiddet, Yoksulluk ve Aldatma ilk sıralarda. Aldatmalarda erkekle bayan eşit. Erkek aldatırmış elinin kiriymiş sözü doğru değil” açıklamalarında bulundu.