Sivas'ta yaklaşık 1.5 yıldır görev yapan Vali Kemelek'e, bir süre önce karaciğer nakli yapıldı. Turgut Özal Tıp Merkezi'nde tedavisi devam eden ve bir türlü sağlığına kavuşamayan 60 yaşındaki vali daha sonra fenalaştı. Doktorların tüm çabasına rağmen  Vali Kemelek kurtarılamadı.

 Vali’ye bugün saat 13.00’te Sivas’ta tören düzenlenecek. Törenin hemen ardından Vali Kemelek'in cenazesi toprağa verilmek üzere memleketi Çorum'un İskilip ilçesine gönderilecek.Vali Kayseri'de görev yaptığı sıralarda halkın gönlünü kazanmış bir bürokrattı. 

 

ZÜBEYİR KEMELEK KİMDİR?
1954 Yılında Çorum'un İskilip ilçesinde doğdu. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nden mezun olan Kemelek, 1981 yılında Samsun Valiliği'nde stajına başladı. Bafra Kaymakamlık refikliği, Espiye Kaymakamlık Vekilliği görevleri yapan Kemelek, Şabanözü, Nazımiye ve Iğdır kaymakamlığı yaptı. Zübeyir Kemelek, 1990 yılında İçişleri Bakanlığı Şube Müdürlüğü'ne atandı. İller İdaresi Daire Başkanlığı ve Genel Müdür Yardımcılığı görevinde bulanan Kemelek, 1999 yılında Kayseri Vali Yardımcısı olarak atandı. 2005'te atandığı Osmaniye Valiliği görevini 24 Haziran 2009 tarihine kadar sürdürdü. 29 Haziran 2009'dan Tekirdağ Valisi olarak görev yaptı. 3 Ağustos 2012 tarihinde açıklanan Sivas Valiliği görevine atanan Vali Zübeyir Kemelek evli ve 3 çocuk babasıydı.

 

 

Haber: Mahmut Hop.(stj)