NEVŞEHİR(MHA) Suriye’de Esed zulmü altında inim inim inleyen Suriyeli çocukların imdadına koşan İHH Vakfı, Nevşehir’de de yardım kampanyası düzenledi.

Kış koşullarının oldukça çetin geçtiği Suriye’de iç savaş altında bulunan halkın yardımına koşan İHH Vakfı Nevşehir Temsilciliği tarafından başlatılan ve 15 Ocak 2014 tarihinde sona erecek olan kampanyaya Nevşehirli halkın duyarlılığı sürüyor.
 Battaniye, yatak, soba, halı gibi yardım malzemelerinin kabul edildiği yardım kampanyasına katılmak ve Suriyeli savaş mağdurlarına yardım elini uzatmak isteyenler bu yardımlarını eski Bağ-Kur binasında oluşturulan yardım koordinasyon merkezine ulaştırabiliyorlar. 
 İHH Nevşehir Temsilciliği yetkilileri, yardım kampanyası dahilinde giyim eşyası alınmadığını dile getirirken, “Giyim eşyası sınırda sorun oluyor. Tekstil ürünü olması nedeniyle giyim eşyalarının sınırdan geçirilmesinde sıkıntı yaşanıyor. O nedenle bu kampanyamıza giyim eşyalarını dahil etmedik. O nedenle Vatandaşlarımızın giyim eşyası yardımında bulunmamasını istiyoruz. Giyim eşyalarının dışında soba, yatak, halı, kilim, katalitik gibi ürünleri yardım olarak almaya devam ediyoruz. Bu kampanyamıza duyarlı yaklaşımlarından dolayı bir kez daha Nevşehir halkına teşekkür ediyoruz” açıklamasında bulundu. 
 Kampanya 15 Ocak 2014 tarihinde sona erecek, toplanan yardımlar bir tır ile Suriye’deki savaş mağdurlarına ulaştırılmak üzere yola çıkarılacak.