İHH İnsani Yardım Vakfı gecenin geç saatlerine kadar Suriyeli mültecileri evlerinde ziyaret ederek ihtiyaçlarını tespit ediyor.

Evleri tek tek gezen heyet  Suriyeli mültecilerin ihtiyaçlarını tespit ederek,  sorunlarını dinledi.

Suriye'deki din kardeşlerimize, komşularımıza, bizlere misafir olan sığınmacılara , orada iç savaş mağduru olan kardeşlerimize yardım etmemiz gerekmektedir. Karınca kararınca Nevşehir halkımızın da bu işte katkısı oluyor. Komşuluk hukukunun neler getirdiğini, neler yapılması gerektiğini bilen insanlar olarak hemşerilerimiz de yardımseverlik, komşuluk hukukunun gereği olan yardımları büyük önem taşıyor. Şuan Nevşehirli hemşehrilerimiz değerli katkıları ve duyarlılıkları ile takdir topluyor. Hayırseverlerimize ne kadar teşekkür etsek azdır.Hepsinden Allah razı olsun  " dedi.

İşte o ziyaretten izlenimler...

Akşam yemeğinde soba üzerinde turp yemeği bekleyen kardeşlerimizimi size anlatsak ,boğazı delinmiş sağlık problemi yaşayan minik yavrumuzu mu ? Yoksa şu soğuk havada yerde yorgansız yatan engelli kardeşlerimizi mi ...

Yemeğe, içmeye, ilaca, tüpe , battaniye'ye , yakacağa ,oyuncağa kısaca yaşama dair herşeyinizi bu kardeşlerimizle paylaşabilirsiniz. Sizin için fazla olan, kullanmadığınız herşey aslında çok büyük bir hizmete dönüşebileceğini asla unutmayalım.

FİB Haber Genel Koordünatörü İbrahim Uysal'ın da eşlik ettiği ziyaretlere ilişkin açıklamada bulunan İHH İnsani Yardım Vakfı Nevşehir Gönüllüler Koordinatörü Baki Öncel ; Nevşehir İHH olarak İlimizdeki mülteci ailelere gece gündüz demeksizin rutin ziyaretlerimizi sürdürüyoruz.

Sizlerinde şahit olduğu üzere bu ziyaretlerimizi gerçekleştirirken, çoğunlukla içler acısı durumlarla karşılaşıyoruz.

Kaldığı Evde sadece halıfleks üzerinde hayatını devam ettirmeye çalışan müslüman misafir kardeşlerimiz var...
Bu akşam Ziyaret ettiğimiz 3. Mülteci Ailemiz...

Görüldüğü üzere Durumları içler acısı...

Afganistan'dan gelen 3 çocuğu da engelli olan ailenin barınma ihtiyaç malzemeleri olmadığı gibi akşam yiyecek yemekleri de yok...

( Akşam yemeği için Soba üzerinde bir Tencerenin içerisinde ki kaynaması beklenen turp ise dikkatleri çekiyor...)

Gerek aynî ,gerek nakdi bagislariniz için İrtibat: 0 534 349 22 66

İşte Yaşanan Çaresizliğin fotoğrafı...