Sıcak hava balonculuğunun dünyadaki önemli merkezleri arasında bulunan Kapadokya'da, 18 yılda sadece üç kaza meydana geldi. Bu kazalarda son 20 yıl içinde toplamda 5 kişi hayatını kaybetti, 43 kişi yaralandı.

Bölgemizde 1994 yılından beri gerçekleştirilen balon turlarında bugüne kadar 3 ölümlü kaza meydana geldi. Bölgedeki ilk balon kazası 2009 yılında yaşandı. Avanos ilçesine bağlı Zelve Ören Yeri yakınlarında iki sıcak hava balonunun havada çarpışması sonucu meydana gelen kazada 1 İngiliz turist hayatını kaybetmiş 10 turist ise yaralanmıştı.

Bölgedeki ikinci kaza ise geçtiğimiz yıl Mayıs ayında yaşandı. Göreme beldesi yakınlarında yine iki ayrı balonun birbirlerine çarpması ile meydana gelen kazada 3 Brezilyalı turist hayatını kaybetmiş, 22 turist ise yaralanmıştı.

Bu gün sert iniş nedeniyle meydana gelen son balon kazasında ise; merkeze bağlı Göreme Beldesi Karadağ mevkisinde ters rüzgar nedeniyle sert iniş yapan 2 sıcak hava balonundan birinde 23 yaşındaki Çinli bir kadın turist hayatını kaybetti. Kazada 11 kişi ise yaralandılar.

Açıkcası Turizm alanında Deniz ve tatil keyfi için Sahillere gelen yabancı turistlerin boğularak ölme sayısından Balon kazasıyla hayatını kaybedenlerin sayısı çok çok aşağılarda. Elbetteki Uçakla yada araçla karayolunda giderken bile mutlaka kaza riski bulunuyor. Ayrıca Dünya nın her yerinde ne yazıki bu tür muhtelif kazalar yaşanabiliyor. Son olarak kazada hayatını kaybeden kişiye Allahtan rahmet diliyoruz.