Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, “Sosyal hizmetlere 1 aya kadar 1500 kişi alacağız. Toplum hizmetleri uzmanları, çocuk gelişimi ve sosyolog alıyoruz. Personel alımımız üç dört yıla kadar devam edecek. Hedefimiz, 15 bin sosyal danışmanıyla bütün Türkiye’nin, her ailenin bir sosyal danışmanı olması” dedi.
HEDEFİMİZ 15 BİN SOSYAL DANIŞMAN
Ramazanoğlu konuşmasını şöyle sürdürdü: Bir aya kadar bin 500 psikolog alacağız. Toplum hizmetleri uzmanları, çocuk gelişimi ve sosyolog alıyoruz. Personel alımımız üç dört yıla kadar devam edecek. Hedefimiz, 15 bin sosyal danışmanıyla bütün Türkiye’nin, her ailenin bir sosyal danışmanı olması. Aynı zamanda da çalışanlarımızla direkt ailenin içinden elde ettiğimiz verilerle de Türkiye’nin sağlıklı aile istatistiklerine ulaşmış olacağız. Şu anda aile istatistiklerinin çok sağlıklı olduğunu söyleyemiyoruz’

Kongreye “Göçmen kadınlar ve Devletsiz Neslin Çocukları: Haksızlıktan Yoksulluğa” adlı sunumuyla katılan Özlem Ünlü, sertifikasını Bakan Ramazanoğlu’nun elinden aldı. KADEM Genel Başkanı Aydın da Bakan Ramazanoğlu’na çiçek verdi.