Nevşehir Emniyet Müdürlüğü tarafından Avrupa Birliği (AB) projesi olarak hazırlanan "Sosyal Medya Araçlarının Ergenler Üzerindeki Etkisi" konulu Çalıştay Ürgüp'de başladı. 

Türkiye genelinde 300'e yakın akademisyen, psikolog ve avukatın katılımıyla Ürgüp Perissia Otel'de gerçekleştirilen Çalıştay'da, iki gün boyunca "Sosyal Ağ Kavramı, Medya ve Toplumsal Katılım, Sosyal Medya ve İletişim Yöntemleri, Medya Stratejileri, Ergenlerde İnternet Kullanımı ve Bağımlılığı" gibi konu başlıklarında oturumlar geçekleştirilecek. 

Vali Mehmet Ceylan, Çalıştay'ın açılış töreninde yaptığı konuşmada, sosyal medyanın toplumsal yaşamımızın vazgeçilmez bileşenlerinin merkezine yerleştiğini, bireysel düzeyde kullanıldığı gibi kurumsal çalışmaların tanıtımı, halka duyurulması amacıyla da kullanıldığını söyledi. 

Bu doğrultuda günümüzde birçok devlet kurumunun Facebook, Twitter hesapları bulunduğunu, yazılı metnin yapacağı etkiyi Facebook üzerinden paylaşılan bir video ya da birkaç kelimeden oluşan bir tweet'in sağlayabileceğine dikkat çeken Ceylan, "Böyle çarpıcı paylaşımlar sayesinde kurulmak istenilen iletişimin hem etkisi artmakta hem de en az maliyetle en kısa sürede gerçekleştirilebilmesi sağlanmaktadır. Sosyal medyadan olumlu ve olumsuz yönde etkilenen en büyük grup interneti yaygın şekilde kullanan genç kuşaktır. Bilgi teknolojilerini yakından takip eden gençler haberleşmenin daha hızlı ve özgür bir şekilde yürütülebilmesi için sosyal medya araçlarını tercih etmektedir" dedi