Sağlık Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği tarafından 27 Haziran 2014 tarihinde, İstanbul Ataşehir’de Silence Otel’de Türkiye genelinde 81 ilden 81  İl Sağlık Müdürlüğü, Halk Sağlığı Müdürlüğü ve Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliklerinin basın sorumlularının katıldığı toplantıya Nevşehir İl Sağlık Müdürlüğünden Ayhan Uzkan, Nevşehir Halk Sağlığı İl Müdürlüğünden Tekin Koçak, Nevşehir Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğinden Ahmet Ak katıldı.

Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Dr. Şuayip Birinci Sosyal Medya Eğitimin açılış konuşmasını yaptı. Birinci yaptığı konuşmada, Sağlık Bakanlığının medya hareketine büyük önem verdiğini söyledi.

Sağlık Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Übeydullah Yener;  Bakanlığın Sosyal Medya Faaliyetleri hakkında bilgi verdi  Her kurumun kendi faaliyetlerinin tamamını kamuoyu ile paylaşmasını istedi. Yener, her güzel hareketin paylaşılması ile çalışanların şevk ve heyecanının bir kat daha artacağını dile getirdi.

Sağlık Bakanlığı Sosyal Medya Uzmanı Tolga Akkuş; Sosyal Medya Kavramı, Sosyal Medya Kullanıcısı ve Yöneticisi Olmak konusunda eğitim vermiştir.

Sağlık Bakanlığı Bakanlık Müşaviri (Daire Başkanı) Cumali Yüksek; Bilgi Güvenliği Nedir? Bilgi Güvenliği Tehdit Unsurları, e-posta ve şifre güvenliği, Sosyal Mühendislik Saldırıları ve Kurumsal Sosyal Medya Hesaplarının Güvenliği konularında eğitim vermiştir.

Sağlık Bakanlığı İletişim Uzmanı Burcu Aydın; Sosyal Medyada Fotoğraf ve Görüntü Seçimi konusunda eğitim vermiştir.

Sağlık Bakanlığı Sosyal Medya Uzmanı Lütfiye Dereli; Sosyal Medyada Hasta İletişimi konusunda eğitim vermişlerdir.

 

Haber Kaynak : T.C. Sağlık Bakanlığı Nevşehir Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği - Ahmet Ak