NEVŞEHİR(MHA) Türk Eğitim-Sen Nevşehir Şube Başkanı Mustafa Uğur, Merkeze bağlı Uçhisar beldesinde açılması kararlaştırılan ve üzerine sözler verilen güzel sanatlar ve Spor lisesinin 6 yıl geçmesine rağmen henüz açılamadığına dikkat çekti.

Dönemin Uçhisar Belediye Başkanı Osman Süslü ile yine dönemin Milli Eğitim Müdürünün basın karşısına geçip belde de güzel sanatlar ve Spor lisesinin açılmasına ilişkin protokol yapıp, gülücükler attıklarına değinen Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Mustafa Uğur, “Takvimler 21 Kasım 2009 gösterdiğinde Nevşehir yazılı ve görsel basınında Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi başlıklarda yerini almıştı. O tarihlerde dönemin AKP'li Uçhisar belediye Başkanı, dönemin İl Milli Eğitim Müdürü ile protokol imzalıyor, basına karşılıklı gülücükler dağıtıyorlar, bir başka ifade ile o dönemin şartlarında paslaşıyorlardı. Haberi ve yapılan sözde protokolü önemseyen ve heyecanlanan başta İlimiz gençleri ve ilgili vatandaşlar en kısa sürede yapımına başlanacak ve Nevşehir eğitimine katkı sağlayacak okul ile ilgili gelişme beklerken, her ay yeni bir bahane üretilerek Nevşehir kamuoyundan gerçekler saklanıyordu.

Her konuda olduğu gibi bu konuda da verilen sözü, güya yapılan protokolü ısrarla canlı tutan ve hatırlatan şubemizin çıkışları üzerine en son olarak 2014 yılında yapılan yerel seçimlerde yeniden Uçhisar Belediye başkanlığına aday olan ve seçilemeyen  Osman Süslü protokol tarihinden bey yıl sonra şu açıklamayı yapıyordu. " Güzel sanatlar ve spor lisemizle ilgili problemler vardı. Bu konudaki imar problemini de çözdük. Allah izin verirse bu çalışmayı da ikinci dönemimizde Uçhisarımıza kazandırmayı planlıyoruz”. 2014 Şubat

Bu gün Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Bünyesinde Eğitim Öğretimine devam eden Nevşehir Üniversitesi Güzel sanatlar Fakültesi Resim, Müzik, Sahne Sanatları, Görsel İletişim ve Tasarım, Seramik, İç Mimari alanında öğrenci alıp eğitim verirken, Nevşehir İlinde alt yapısını oluşturacak Güzel Sanatlar ve Spor Lisesinin olmaması ve bu konuda bizim dışımızda nerede verilen sözler denilmemesi oldukça üzücü bir durum olsa gerek.

Umarım ilgili ve yetkililer 2009 tarihinde yapılan protokol ve yaşanan gecikme için kamuoyu ile bir şeyler paylaşır” ifadelerinde bulundu.