3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle Nevşehir Belediyesi Özel İnsanlar Eğitim Merkezi’nde eğitim gören engelliler, hazırladıkları müzik şöleni ile gönüllerince eğlendiler.

Nevşehir’de 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kutlama etkinlikleri kapsamında Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezi’nde Özel İnsanlar Eğitim Merkezi’nde eğitim gören öğrenciler müzik şöleni  düzenledi.

Engellilerin ailelerinin yanı sıra çok sayıda vatandaşın da izlediği etkinlikte, engelliler   blayback yaparak sanatçıların şarkıları eşliğinde aileleri ile birlikte eğlendiler.

Yaklaşık 1 saat süre ile devam eden müzik şöleninde ,  geleneksel kına gecesi yapıldı. Gösteride sahnede tekerlekli sandalyesi ile bekleyen spastik engelli Seda Süngü, ilk kez giydiği Bindallı giysisi ile gelin olurken, arkadaşları da   türküler eşliğinde eline kına yakarak Seda’yı ağlatmaya çalıştı.Damat adayının yine folklorik giysiler eşliğinde Zeybek oyunu ile renk kattığı etkinlik, katılanların adeta alkış tufanı ile sona erdi.

3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle gerçekleştirilen etkinlikte, Nevşehir Belediyesi Özel İnsanlar Eğitim Merkezi’nde öğrenim gören öğrencilerin el emeği göz nuru ile hazırladıkları el sanatları sergisi de ,etkinliğe katılanların büyük beğenisini kazandı.