NEVŞEHİR(MHA) Saadet Partisi Kadın Kolları Başkanı ve beraberindeki yönetim kurulu üyesi bayanlar Türkiye Sakatlar Derneği Nevşehir Şube Başkanı Ekrem Altıntaş’ı dernek binasında ziyaret ettiler.

Ziyarette Türkiye Sakatlar Derneği Nevşehir Şube Başkanı Ekrem Altıntaş’tan derneğin ilimizdeki çalışmaları ile ilgili bilgiler alan Saadet Partisi Kadın Kolları Başkanı Dilek Selvi ve beraberindeki yönetim kurulu üyeleri ülkemiz genelinde ve ilimizde sakatlar yönelik yapılan çalışmalar ve uygulamaların yeterliliği konusunda da Dernek Başkanı Altıntaş’a çeşitli sorularda yönelttiler.

Türkiye genelinde ve ilimizde engelliye yönelik yapılan çalışmaların ve uygulamaların tam anlamıyla yeterli olduğundan bahsedilemeyeceğini ifade eden Sakatlar Derneği Başkanı Ekrem Altıntaş, “Ülkemizde ve ilimizde öncelikle engelliye bir engel daha çıkarılmaması için çalışılmalı. Örneğin toplu taşıma araçlarımız ne kadar engelliler düşünülerek alınıyor. Mesela geçtiğimiz günlerde Gülşehir belediyesi yeni toplu taşıma araçları aldı. Bunların kaç tanesinde engelli vatandaşların bu araçlardan yararlanabilecekleri gerekli donanımlar var?. Bu tür araçlar alınırken bu ülkede engellilerin de artık sokağa çıkıp, toplum içerisine karıştığı gözden geçirilmeli” dedi.