NEVŞEHİR(MHA) Nevşehir’de son yıllarda yapılan en önemli Spor yatırımlarından biri olacak Sporcu Bankasının inşası başladı.

Nevşehir il merkezinde 2000 Evler Mahallesinde inşasına başlanan ve hafriyat çalışmaları hızla devam eden Sporcu bankasının 350 günlük süre içerisinde tamamlanarak hizmete kazandırılması planlanıyor.

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Tesisler Daire Başkanlığının koordinesinde geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen ihalenin ardından hafriyat çalışmalarına başlanan Sporcu bankasında Nevşehir’den geleceğin sporcularının yetiştirilmesi hedefleniyor. Aynı zamanda yıllardır 2000 Evler mahallesi ve civarındaki yerleşim alanlarının Spor kompleksi ihtiyacına da büyük oranda cevap vermesi beklenen Sporcu Bankasının 4.2 Milyon TL’ye mal olması bekleniyor.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Ünlüer, yapımına başlanan ve belirlenen süre içerisinde tamamlanması beklenen Sporcu Bankasının Nevşehir’de sporun alt yapısının oluşturulmasına büyük katkı sağlayacağına dikkat çekerken, bu yatırımın ilimize kazandırılmasında çok büyük katkıları bulunan AK Partili Nevşehir Milletvekillerine, Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan’a teşekkür ettiklerini dile getirdi.