Nevşehir'de AK Parti'nin milletvekili adaylarının belirlenmesinde sivil toplum kuruluşları (STK) temsilcileri oy kullandı.

 7 Haziran'da yapılacak olan seçimler öncesinde AK Parti İl Başkanlığı'nda sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri temayül yoklamasında oylarını kullandı. Temsilciler oylarını kullanırken, AK Parti Nevşehir milletvekili aday adayları da kültür merkezi önünde seçim çalışmalarını sürdürdü. 

Oy verme işlemi tamamlandı

Nevşehir Kapadokya Kültür Merkezinde yapılan temayül yoklamasında, vakıf, dernek, meslek odaları gibi sivil toplum kuruluşlarının başkan ve yönetim kurulu üyeleri, milletvekili adaylarını belirlemek için sandığa gitti.

STK temsilcileri, belirledikleri 3 ismi oy pusulalarına yazarak sandıklara attı. Oy kullananlar arasında Nevşehir Gündemin adresi www.fibhaber.com Genel Koordünatörleri Fikret Çapacı ve İbrahim Uysal , Ürgüp Belediye Başkanı Fahri Yıldız, Dinler Grup Genel Müdürü Yakup Dinler, Göreme Turizm Geliştirme Kooperatif Başkanı Mustafa Durmaz, GÖRBİR Nevşehir Erol Mutlu,Mahmut Kemikkıran, Marangozcular Oadı Başkanı Ramazan Korkmaz gibi ilimiz Nevşehir de faaliyet gösteren çok sayıda STK Başkan ve Yönetim Kurulu üyeleri isimler yer aldılar...

Oylamada bazı milletvekili aday adayları kapı girişinde STK yöneticilerinden destek istedi.

7 Haziran'da yapılacak olan genel seçimler öncesinde AK Parti'den milletvekili aday adayı olan 55 kişi, sivil toplum kuruluşları tarafından oylandı. Sabah saatlerinden itibaren Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezinde kurulan sandıklara oy kullanmaya gelen sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerini, parti binası önünde milletvekili aday adayları karşıladı. Seçim çalışmalarını sürdüren AK Parti Nevşehir Milletvekili aday adayları, oy kullanmaya gelen temsilcilere kartvizit, broşürlerini verdi.

Temayülü değerlendiren Ürgüp Belediye Başkanı Fahri Yıldız, "Allah hayırlı mübarek etsin. Adaylarımızın hepsini de tanıyoruz. İnşallah vatanımız ve Nevşehirimiz için hayırlı olur. Yolları açık olsun. Görüldüğü gibi AK Parti de ilklere devam ediliyor. STK temsilcileri olarak Bu konuda fikrimizin alınması ve bizlerin düşünülmesi hoşumuza gitti. Bizde kendi değerlendirmemizi yapacağız" dedi.

Nevşehir Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Salaş ise, "Demokrasi açısından çok önemli olduğu kanaatindeyiz. Çok olumlu olarak değerlendiriyorum çünkü sadece parti kademelerinde değil, sivil toplum kuruluşlarının da görüşlerinin alınmak sureti ile adayların belirleniyor olması demokrasinin tabana yayılması bakımından önemlidir diye düşünüyorum. AK Parti’nin yapmış olduğu bu uygulama gerçekten seçilecek olan arkadaşlarımızın tabanında görüşünü almak sureti ile kimlerin seçileceğine karar verilecek olması alınan kararların tabanında sesi dinlenmek sureti ile demokrasinin gelişmesi bakımından çok önemlidir" ifadelerini kullandı.