“Su her canlı için hayattır” anlayışıyla yola çıkan Avanos Belediyesi, park ve yeşil alanlarda sokak hayvanları için su ve mama kapları yerleştirdi.

Yaz aylarının gelmesiyle başlayan aşırı sıcaklar nedeniyle sokak hayvanlarının artan su ve mama ihtiyacını göz önüne alan Avanos Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, yeşil alan ve  parklara otomatik su kabı ile mama kabı yerleştirdi. Bu sayede sokak hayvanları çöplüklerden uzak tutularak hem çöpleri dağıtmaları engellendi hem de her canlı için yaşamsal bir ihtiyaç olan su ihtiyaçları karşılandı.

Sıcak yaz günlerinden olumsuz etkilenen hayvanların en az insanlar kadar suya ihtiyaç duyduklarını belirten Park ve Bahçeler Müdürü Uz. Veteriner Hekim Ahmet Demircioğlu, sokak hayvanlarının özellikle yaz aylarında su ve yiyecek ihtiyaçlarını gidermekte sıkıntı çektiklerini, bu ihtiyaçtan yola çıkarak ilçemizde birçok ayrı noktaya otomatik su ve mama kabı koyduklarını söyledi.

Hayvan severlerden ricamız düzensiz bir görüntü yaşanmaması için yemekleri ve mamaları bu kapların içine koymaları. Zaten su konusunda sıkıntı olmayacak. Kaplar otomatik olarak dolacak. Bu sayede hayvanlarımıza daha düzenli, medeni ve daha steril bir ortam yaratmış olacağız. Artık birçok belediye bu tür uygulamalara başladı. Bu da toplumda bir kültür ve bilinç oluşturacak, yeni nesil bu görüntüye aşina olacak ve ellerinde yemedikleri gıdaları çöpe değil mama kaplarına atmak isteyecekler” diye konuştu.