Su sayaçlarının donmaması için ne yapılmalı? Kış aylarında nasıl korunulur?

Su sayacının donmaması için abonelerimiz tarafından alınacak tedbirler aşağıda sıralanmıştır.

1) Sayacın bulunduğu yere beton, plastik, ahşap veya demirden bir muhafaza konulmalıdır. Sayaç bağlantıları ile vanalardan su sızıyor veya damlıyorsa abone numarası belirtilmek suretiyle Avanos Belediyesi su işlerine bildirilmelidir.

2) Su sayaçlarının donmaması için sayaçların bulunduğu yerin hava sirkülasyonuna karşı korunması amacıyla açık bölümlerin kapatılması gerekmektedir.

3) Sayaç muhafaza yerleri sayaçları korumak için sayacın üst seviyesine kadar (sayacın cam çerçeveli okuma penceresi kapatılmayarak) sayaç muhafaza yerini tamamen kapatacak şekilde perlit, iri talaş, saman v.b. malzemelerle doldurulması, yastıklar konulması ve üzerinin muntazam bir kapakla kapatılarak harici tesirlerden korunması gerekmektedir. Gübre vb. kolayca asit yapıcı nemli malzemelerin özellikle konulmaması gerekmektedir.

4) Çok şiddetli soğuklarda muslukların çok az bir şekilde açık bırakılarak sayaçta ve tesisatta durgun su bırakılmamalıdır.

5) Abonelerce tedbir alınmaması halinde su sayaçlarının kolayca patlayacağı, gövdesi patlarsa sayacın tamir imkanı olmayıp hurdaya çıkacağı, ayrıca önemli miktarda su kaybına yol açacağı unutulmamalıdır.

6) Donan sayaca ve tesisata ateş tutulmamalı ve sıcak su dökülmemelidir.

Vatandaşlarımıza önemle rica olunur.

Avanos Belediyesi

Park ve Bahçeler Müdürlüğü