Göreme Turizm Geliştirme Kooperatifi Başkanı Mustafa Durmaz, yaptığı yazılı açıklamada;" Sultanahmet'teki Patlamayi Gerçekleştirenleri Lanetliyoruz!" dedi...

 
LANETLİYORUZ…

          Turizmin kalbi, İstanbul Sultanahmet Meydanında ki terör saldırısını, Kapadokya Turizmcileri olarak nefretle kınıyoruz.

          Ülkemizi ziyaret eden yabancı misafir turistlere yapılan bu çirkin saldırının, bütün Türkiye’ye ve Türk turizmine yapılmış bir saldırı olarak kabul ediyoruz.

          Ölen yabancı misafirlerin ailelerine Kapadokya turizmcileri olarak taziyelerimizi sunuyor ayrıca yaralı misafirlere de acil şifalar diliyoruz.

          Bu tür terör olaylarının dünyanın çeşitli şehirlerinde meydana gelebildiğini özelliklede terörü destekleyen ülkelerde bile artık bu tür olayların olabildiğini, kısa süre önce Fransa’da meydana gelen terör olaylarında yüzlerce kişinin ölmesine rağmen iki fotoğraf karesiyle dünya medyasını bilgilendiren Avrupa Medyası, dün İstanbul’da ki terör olayını dünya ya anında yayın yapan terör olayını bütün çıplaklığı ile yayınlamıştır. Dış medyalar  kasıtlı olarak ülkemizde savaş görüntüsü vermeye çalışmışlardır.

          Turizm, uluslararası ayrı din, dil, ırk gözetmeksizin dünya üzerindeki insanların başka ülkelere misafir olarak dinlenmek, tarihi ve doğal güzellikleri, sağlık ve dini vecibelerini yerine getirmek için yaptıkları geziler sırasında bu tür hadiselerin masum insanlara yapılan terör saldırıları bütün dünya ülkelerinin terör konusun da beraber hareket etmelerinin ne kadar önemli olduğunu ortaya koymaktadır.

 

GÖREME TURİZM GELİŞTİRME KOOPERATİF

YÖN. KRL. BŞK.

MUSTAFA DURMAZ