Sulusaray Belediyesi, ‘Daha yaşanılabilir çevre, daha yaşanılabilir Sulusaray’ hedefinden yola çıkarak, Sulusaray kasabasını görünümüyle ve havasıyla yaşanılabilir bir belde konumuna getirmek için ağaçlandırma çalışmalarına başladı.

Nevşehir Merkeze bağlı Sulusaray kasabasında Belediye Başkanı Bayram Yılmaz tarafından kasabanın muhtelif yerlerine ıhlamur fidanları toprakla buluşturuldu.

Sulusaray Belediye Başkanı Bayram Yılmaz; Baharla beraber ıhlamur fidanlarımızı toprakla buluşturuyoruz kasabamızın güzelliğine hem hoş koku hemde yeşillik katacak...

Ağaçlandırma çalışmaları kapsamında mezarlık alanları ve orta refüj alanlarına yaklaşık 200 ağaç dikimi gerçekleştiren Sulusaray Belediyesi, beldenin ihtiyaç duyduğu pek çok alanda ağaç dikim çalışmalarını sürdürüyor.Kasabanın muhtelif yerlerine Ihlamur diken Sulusaray Belediyesi, ağaçlandırma çalışmalarının devam edeceğini açıkladı.

Ağaçlandırma çalışmaları hakkında açıklama yapan Sulusaray Belediye Başkanı Bayram Yılmaz, “Beldenin doğal elemanları olarak ön plana çıkan cadde, bulvar ve refüjlerdeki ağaçların; estetik ve işlevsel bir karaktere sahip olduğunu belirtti. Belde genelinde çalışmalarını hız kesmeden sürdüren Sulusaray Belediyesi mahallelerde ağaçlandırma ve yeşil alan yapımı çalışmalarına devam ediyor. Yürütülen bütün bu çalışmalar neticesinde, kasaba yeşil tonları ve mis gibi kokakan çiçekleriyle özlenen Sulusaray hedefine emni adımlarla ilerliyoruz” dedi.

Başkan Yılmaz ayrıca ağaçlandırma çalışmalarının okul ve çevrelerinde devam ettiğine vurgu yaparak Kasabamız ilköğretim okulunada ıhlamur ağacı dikildi.Çevreye karşı duyarlı bir belediyecilik anlayışıyla çalışmalarımızı sürdürmekteyiz.Beldemiz için geleceğimiz için ağaçlandırma çalışmalarımız okul bahçelerinde ve çevresinde devam edecektir.’ dedi.

Sulusaray kasabasının kendine özgü ekolojik koşullarına uyum sağlayacak ağaç türlerinin Sulusaray da yaygınlaştırılacağını belirten Başkan Bayram Yılmaz, vatandaşların kasabada sağlık içinde yaşamalarına katkıda sağlayacak ağaçlandırma çalışmalarının sağlıklı çevre ve yaşam alanlarının oluşturulması açısındanda önemlidir. Sulusarayımızı park ve bahçeleriyle yeşil alanlarıyla her anını yaşamaktan daha da keyif alacağınız bir belde haline dönüştüreceğiz’ dedi.