NEVŞEHİR(MHA) Nevşehir’in en fazla nüfusa sahip mahallelerinden biri olan Sümer Mahallesinden muhtar adayı olan Hatice Ertuğrul, seçime yönelik çalışmalarını sürdürüyor.

Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, CHP Nevşehir Belediye Başkan Adayı Serkan Sağlamer ve Milliyetçi Hareket Partisi Nevşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Varol’u ziyaret eden Nevşehir’in sayılı bayan muhtar adaylarından, Sümer Mahallesi muhtar adayı Hatice Ertuğrul ziyaretlerinde adaylara seçimlerde başarılar dilerken, mahallesinin sıkıntılarını da anlattı.

Nevşenir Görmeyenler Kültür ve Birleşme Derneğini de ziyaret eden Sümer Mahallesi Muhtar Adayı Hatice Ertuğrul, GÖR-BİR’in ilimizin en önemli ve en aktif sivil toplum kuruluşlarından biri olduğuna dikkat çekti.

Sümer Mahallesindeki gençlerin spor yapabilecekleri, çocukların oyun oynayabilecekleri sahaların oldukça az oluşundan dert yanan ve bu konuda da yerel yönetimi harekete geçirmek istediklerini ifade eden Sümer Mahallesi Muhtar Adayı Hatice Ertuğrul, “Nevşehir’in en büyük mahallesi olan Sümer Mahallemizde evin sorunlarının büyük bir bölümü ile kadınlarımız ilgileniyor. Ve kadınlarımızın mahallemizde çektikleri sıkıntıları bire bir görmüş ve yaşamış bir insanım. 7 Yıla yakın bir süredir Nevşehir’deki çeşitli sivil toplum kuruluşlarında görev yaptım. Kadınlarımızın birçok kez dertlerini bile anlatamadan kamu kurum ve kuruluşlarından geri döndüklerini biliyorum. Sıkıntılarını anlatamamaktan yana muzdaripler. Düşündüm neden bir bayan muhtar olmasın mahallemizde?. Eşimde bana destek çıktı ve yola çıktım. Mahallemiz kadınlarının sosyal ve kültürel açıdan daha zenginleştirmek için projeler yapmayı planlıyorum. Örneğin evinde hastası olması nedeniyle çarşıya bile inemeyen kadınlarımızı tek çatı altında toplayıp onlarında sosyal hayata adapte olmalarını sağlamak istiyorum. Çocuklarını gönül rahatlığı ile bırakabilecekleri bir kreş açılmasını planlıyorum. Bu düşüncelerimizi paylaştığım kadınlarımızda fikirlerimi beğendiklerini ifade ediyorlar. Mahallemizde özellikle gençlerimizin spor yapabilecekleri alanlar yok. 13 yaşından sonraki yaş gruplarında gençlerimiz Damat İbrahimpaşa Spor salonuna da uzak olması nedeniyle her gün gidemiyor. Kadınlarımızda spor alanlarının mahallemizde olmasını istiyorlar. Mahallemize artık bir kadın elinin değmesinin gerektiğini düşünüyoruz. Kadınlarımızın da desteğiyle Allah’ın da izniyle bu yolda başarılı olacağımıza inanıyorum” diye konuştu.

Görmeyenler Kültür ve Birleşme Derneği Başkanı Erol Mutlu ise, Nevşehir’de bayanlarında yerel yönetimlerde söz sahibi olmalarına önem verdiklerini belirtirken, “Öncelikle Hatice hanımı medeni cesaretinden dolayı kutluyorum. Kendisine seçimde başarılar diliyorum. Derneğimizi ziyaret ederek bizleri mutlu ettiler” dedi.