Nevşehir'de 19 sivil toplum kuruluşunun başlatmış olduğu yardım kampanyası hakkında bilgiler veren Suriye Platformu'nun sözcüsü Mustafa Özdemir, Nevşehir'den şimdiye kadar 13 tırın bölgeye gönderildiğini ifade etti.

 

Özdemir, "Yaklaşık bir ay önce Nevşehir Valiliğimizin önderliğinde 19 sivil toplum kuruluşu olarak bir kampanya başlattık. Bu güne kadar 10 tır Türkiye'de bulunan Suriyeli vatandaşların yaşadığı kamplara, 2 tır Hatay Kırıkhan'a ve bir tır ise Kilis'e gönderildi" dedi.

 

İHH İnsani Yardım Vakfı Genel Başkan Yardımcısı ve Suriye sorumlusu Muhammet Yorgancığoğlu ise Nevşehir halkına yapmış olduğu yardımlardan dolayı teşekkür ederek, "Suriye'de yaşanan katliama ne yazık ki dünya insanları sessizler. Burada yaşanan katliama yeterince ses çıkartmıyorlar. Biz bu çalışmalara neden bu kadar çok deste veriyoruz diyorsanız eğer bizler Müslüman insanlarız ve bu kimliğimiz ile yaşıyorsak burada din kardeşlerimizin uğramış olduğu katliama sessiz kalamayız. Şu anda katledilen bir toplum bir halk var. Bizlerden yardım eli bekleyen kardeşlerimiz sınırın diğer bir tarafından bizlerden destek bekliyorlar. Biz Suriye'de mazlum insanların yanındayız. 'Rabbim Allah'tır' dediği için uçaklarla, toplarla yok edilen bir halk var orada. Orada yaşayan çocuklar bizlerin çocuklarıdır. Orada yaşayan halk ile bizler kardeşiz. İşte bu yüzden bizler Suriye'de katliama uğrayan kardeşlerimizin yanındayız. Nevşehir halkına yardımlarından dolayı teşekkür ediyorum. Umut ediyorum ki yardımlarınız her geçen gün artarak devam edecektir" diye konuştu.

 

Suriyeli Mahir İsa ise şunları kaydetti:

 

"Yaşanan vahşetin olduğu yer benim memleketim. Ben 32 senedir memleketime gidemiyorum. Tek suçum özgürlük istemem. Özgürlük istediğim için kendi vatanıma gidemiyorum. Ailemi orada tutuklardılar. Annem felç geçirdi sonra vefat etti ama ben annemin mezarına gidemedim. Bizler hayatımız boyunca Esed ailesinden her zaman zulüm gördük. Bizim buradaki direnişimiz bir fikir direnişidir. 2010 yılından beri bu fikir direnişinin hazırlığı vardı. Biz halk olarak hiçbir zaman Türkiye ile düşman olmadık. ve keşke Osmanlı Devleti yıkılmasaydı da bizlerin başında Türkler olsaydı diyen Suriyeli'ler bulunuyor. Sizlere bize vatanımda zulüm gören arkadaşlarıma yarım ellerinizi uzattığınız için teşekkür ediyorum."