Tüm Milletimizin çoğunluğunun ittifakı ile desteklediğimiz Suriye Politikamız 2011, yılında ortaya koyduğumuz tavırdan bugüne geldiğimizde dün bugün arasında büyük bir değişimin oluştuğu görmemek büyük bir hata olur.

 Gönül dünyamızda hep bizim için hoca olan bugünkü dışişleri bakanımızın iyi niyetli lakin gerçeklerden uzak “sıfır politika” stratejisi bizi millet olarak bir uçuruma sürüklemektedir.
 Uluslar arası ilişkilerde çıkarların ön planda olduğunu görmemek bugünkü başta Suriye politikamızın bizi sürüklediği uçurumu görmemektir.
 Devlet yönetimi, inatlaşmayı, kini ve kişisel ihtirası bir kenara bırakmayı gerektirir. Bir bakalım geldiğimiz noktaya;
Kardeşim dediğimiz, birbirimizi ailelerimizle şahsımıza ait evlerimizde misafir ettiğimiz, ortak, bakanlar kurulu, sınır kapıları, hastaneler, stadyum açılmaları v.b. çalışmalardan halkına zulüm eden bir Suriye Devlet Başkanı çıktı, bu başkan bir gündemi zalim oldu.
 Daha düne kadar başta Amerika olmak üzere nerede ise bütün dünya Suriye’yi bombalıyor, giriyor, rejimi değiştiriyor ve insanlara özgürlük getiriyordu, ya şimdi biz hariç herkes dost.
 Suriye Muhalifleri, Suriye’nin Dostları v.b. birçok topluluklarla toplantı üstüne toplantı ve ev sahipliği yaptık, hatırlar mısınız bu ülke bu millet Barzani ve Talabani ile de çok toplantı yaptı, hatta pasaportlarını bile biz verdik, onlar ne yaptı siz necip milletin evlatlarını çok iyi bilirsiniz.
 Dün Suriye’de Özgür Suriye Ordusunda bahsedilirdi, hatta sınırımızda PKK nın Suriye kolu konumlanınca ne oluyor dedik ama şimdi ne Özgür Suriye Ordusu ne de PYD konuşuluyor artık herkesin anlayacağı El kaide sınırımıza yerleşti saflar, dün Suriye’yi vuralım diyenler tarafından el değiştiriliyor biz hala patates, battaniye, gıda yardımı gönderiyoruz rolümüz bu olsa gerek.
 Bütün dünya rolünü alırken biz ise hala iyi niyetli “sıfır politika” hayallerimizle devam ederken uyanmamak için ısrar ediyoruz.
 Neden Uyanmamız gerekli, Devletimizi, Milletimizi sürüklediğiniz uçurumu görmeniz için lütfen, rica ediyorum uyanın, içeride koordinasyonu, planı, programı olmayan bir hükümet fotografı ortaya konuldu işte TIR’ların ikide bir yollarda aranması.
 Bu tır’ların dünya devletleri tarafından not alınarak terör örgütlerine silah sağlıyor izlenimi verilen bir devlet algısı oluşturuyorsunuz.  Diyeceksini ki onlarda silah yardımında bulunuyor tabi ki doğru ama yakalanmıyorlar.
 Eğer silah yardımı yapıyor isek bu silahlar dün olduğu gibi yarın bize doğrultulmayacağından emin misiniz….60 yakın ülkeden gelen insan Suriye’de savaşıyor.
 Dün Arabuluculuk yapan bir ülke konumunda iken bu gün ise…
 Dün olduğu gibi bu gün yine Mısır – Suriye ittifakı bize  karşı oluşuyor.
 Rica ediyorum Suriye politikanızı gözden geçirin biz hariç bütün dünya Suriye yönetimi ile dost oldu.

 

Bu güzel ülkeyi inadınız, kibiriniz ve sadece biz biliriz enaniyetinizden dolayı uçuruma sürüklemeyin, yoksa yine olan bu millete olacak yedireceğiz, besleyeceğiz, gıda, para, yiyecek ve içecek hatta silah yardımında bulunacağız ama hep bu TÜRK milletinin NECİP evlatları ölecek. Dün böyle olmadı mı?