Suriyeli Çocuklar Açlıktan ve Donarak Ölmesin Fazla Hırkanız var mı ? 

Kış mevsimin girmesi ve karların yağmasıyla beraber Suriye'de her gün soğuktan donan çocuk ölümlerine İHH seferberlik başlattı.


Esed güçlerinin ve ortaklarının saldırıları sonucu mülteci durumuna düşen yüzbinlerce çocuk, kadın ve yaşlı Suriyeli kışı imkansızlıklar içinde yaşıyor.İşte Nevşehir İHH, Suriyeli Çocuklar Açlıktan ve Donarak Ölmesin kalan çocuklar için acil yardım kampanyası başlattı.

Son birkaç gün içinde 24 çocuğun donarak ölmesi, Nevşehirli vicdan sahiplerini harakete geçirdi. Suruiyeli çocukların Halini anlamak için kendi çocuklanmız iki veya üç saat gece dışarda bırakalım. İnanıyorum ki hiçbirimizin gönlü ve vicdanı buna elvermeyecektir. Kendi çocuklanmız ve bebeklerimi asla dışarda bırakmayacağız. Madem öyle, gelin Suriye'deki soğuktan donarak ölen çocukları ve bebekleri de kendi çocuklanmız olduğunu unutmayalım. Kadirşinas Nevşehirli hemşerilerimiz bu ölümlere seyirci kalmamaya davet ediyoruz. Acil ihtiyaçlar olarak, battaniye, çocuk maması, atkı, bere, eldiven, çorap ve çocuk botuna ihtiyaç duyulmaktadır. Kampanyaya katkı sağlamak isteyen hayır sahipleri,  0544 860 60 85   no'lu telefondan bize ulaşabilirler.


İHH Özellikle çocuklar için başlatın yardım kampanyasında, battaniye, çocuk maması, çocuk botu. bere, eldiven, çorap ve atkı olmak üzere çocukları soğuktan koruyacak malzemeleri Suriye'ye götürüyor. Nevşehir İHH İnsani Yardım Vakfı Gönüllüleri Koordünatörü Baki Öncel, Suriyeli çocuklar için başlatmış olduklan yardım kampanyası ile ilgili bilgi verdi.
Öncel kampanya ile ilgili yaptığı açıklamada şunlan dile getirdi: "Komşumuz olan Suriyeli kardeşlerimiz, tarihin en ağır ve sıkıntılı dönemlerini yaşamaktadırlar. Bize düşen bugün itibariye insanlığımızın ve imanımızın gereği olarak komşuluk ve kardeşlik hukukumuz olan bu insanlara, sıkıntılı ve acılı günlerinde yardımcı olma zorunluluğudur. Eğer biz bugün bu insanlara, kardeşlerimize yardımcı olmazsak ne zaman yardımcı olacağız. Düşünün ki, insanlar açlıktan ve soğuktan ölmektedirler ama maalesef ne acıdır ki, bu kardeşlerimiz, Suriyeli komşulanmız yeterince gündemimize girmemektedirler. İşte bizde Nevşehir İHH İnsani Yardım Vakfı Gönüllüleri olarak savaşın başladığı günden bu uyana 3 yıldır kardeşlik ölmesin, insanlar ölmesin, bebekler ölmesin diye çaba ve gayret sarf etmekteyiz. Nevşehir'in fedakâr ve vefalı insanlannın hayırlarına bir köprü olma, bir aracı olma noktasında çaba sarf ediyoruz. Ve diyoruz ki, "Bugün, o gündür".

Bu duyarlılık,

Mallarını Allah yolunda harcayanların durumu, bir tanenin durumu gibidir ki, yedi başak bitirmiş ve her başakta yüz tane var. Allah, dilediğine daha da katlar. Allah'ın rahmeti geniştir. O, her şeyi bilir. Bakara, 261)

Sevdiğiniz şeylerden (Allah yolunda) harcamadıkça, gerçek iyiliğe asla erişemezsiniz. Her ne harcarsanız Allah onu hakkıyla bilir. (Ali İmran, 92)

ayetleri ve bunun gibi ayetler ışığında değerlendirildiğinde umut ediyoruz ki Rabbimiz katında karşılık bulacaktır. Yolumuz uzun, yükümüz ağır vaktimiz ise yoktur. Allah yardımcımız olsun.