Nevşehir'de kendi imkânları ile kurdukları yaklaşık 40 çadırlarda yaşayan Suriyeli sığınmacılar sağlık taramasından geçirildi.


Suriye’de meydana gelen iç karışıklık sonucu ülkemize sığınmacı olarak gelen ve çadır kentlerde zorlu kış şartları altında yaşamlarını sürdürmeye çalışan, Suriyeli sığınmacılar genel sağlık taramasından geçirildi. İl Sağlık Müdürü Dr. Rahim ÜNLÜBAY, olası salgın hastalıkların önüne geçebilmek amacıyla Suriyeli sığınmacılara yönelik sağlık taraması başlattıklarını ifade ederek, Nevşehir İl Sağlık Müdürlüğü Acil ve Afetlerde Sağlık Hizmetleri Şube Müğdürü Uzm.Dr. Ahmed A. SAVCI yönetiminde başlatılan çalışma kapsamında Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) ve 112 Acil Sağlık Hizmetlerinden 2 Ambulanslı Ekip ve Sağlık Hizmetleri Şube Müdürü Dr.Tarık AKBAŞ ile Dr. Mustafa Begenç NURKABUL başkanlığında oluşturulan 8 kişilik ekibin, Kaymaklı Beldesi yakınlarında kurulan çadır kentte yaşamlarını zor şartlar altında sürdürmeye çalışan, aralarında çok sayıda kadın ve çocuğun bulunduğu yaklaşık 200 Suriyeli sığınmacının sağlık taramasından geçirildiğini açıkladı.


Tarama sonucu yüksek ateş teşhisi konulan bir bebek Nevşehir Devlet Hastanesi’ne sevk edilirken, diğer muayene edilen hastalara yazılan ilaçlar İl Sağlık Müdürlüğü tarafından temin edilerek hastalara ulaştırıldı.