Nevşehir’in Ürgüp ilçesinde meydana gelen olayda, 'tırnakçılık' suretiyle dolandırıcılık yapan Suriye uruklu şahıslar, önce güvenlik kameralarına, ardından Kayseri'de polis ekiplerine yakalandı.
Nevşehir’in Ürgüp ilçesinde Mustafa Kılıç’a ait olan sarraf dükkanına gelen Suriyeli 4 kişi, 3 bin 500 Dolar bozdurmak istediğini söyledi. Suriyeli şahıs cebinden çıkartmış olduğu 3 bin 500 dolar diye 3 bin 400 dolar vererek önce zaman kazandı. Daha sonra ise vermiş olduğu dolarlardan yarısını el çabukluğu ile yeniden cebine attığı gözlenen şahıs daha sonra yeniden cebinden para destesi çıkartmış izlenimi verdi.
Sarraf sahibi Mustafa Kılıç müşterilerden almış olduğu desteyi sayarken bin 800 Dolar'ın eksik olduğunu fark etti. Kılıç daha sonra ise güvenlik kameralarını izlerken Suriyeli şahısların parayı çaldıklarını görmesinin ardından olayı Ürgüp İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bildirdi. MOBESE kameralardan takip edilen şahısların Nevşehir’den Kayseri’ye gittikleri tespit edildi. Kayseri’de yakalanan 4 şahıs daha sonra Ürgüp İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne getirildi.