Özel Nevşehir Emniyet sürücü kursu Kurucusu Mustafa Akçalı, 01 Ocak 2016 tarihinde başlayacak olan yeni uygulamalarla ilgili su bilgileri verdi;

İlk Defa Sürücü Belgesi Alacak Olanlarda Tecrübe Uygulaması; 01.01.2016 tarihinden sonra ilk defa sürücü belgesi alacak olan kişiler direk olarak otobüs ve kamyon türü araçları kullanmak üzere ağır vasıta türü sürücü belgesi için müracaatta bulunamayacaklardır. Bu tür araçları kullanmak üzere sürücü belgesi almak isteyen kişilerde, daha önceden alınmış B sınıfı sürücü belgesi bulunma şartı istenecektir. Bu uygulamadan etkilenmek istemeyen kişilerin ise en geç 10 Aralık tarihine kadar her hangi bir sürücü kursuna kayıt olması yeterli olacaktır.

01.01.2016 tarihinden itibaren verilecek her yeni sürücü belgesi yeni mevzuat gereği AB standartlarına uygun olarak belirlenmiş yeni sürücü belgesi isimlerine göre düzenlenecek olup, kullanmaya yetkili olacakları araç çeşitleri de günümüzden farklı olacaktır. Örneği şu an alınmış olan B sınıfı sürücü belgesi ile otomobil, minibüs ve kamyonet tarzı araçlar kullanılabilirken, 01.01.2016 tarihinden sonra alınacak B sınıfı sürücü belgesi ile sadece otomobil türü araçlar kullanılabilecek olup minibüs ve kamyonet tarzı araçları kullanabilmek için ayrıca başka sınıf sürücü belgesi alınması gerekecektir. Bu uygulamadan da etkilenmemek isteyen kişilerin en geç 10 Aralık tarihine kadar her hangi bir sürücü kursuna kayıt olması yeterli olacaktır.

Sürücü adaylarına önemli uyarı!

 

Nevşehir Emniyet Sürücü Kursu Kurucusu Mustafa AKÇALI, sürücü belgesi sertifikası alanlara, yılbaşına kadar sürücü belgesi almaları uyarısında bulundu.

Sürücü kurslarına giderek sertifika almaya hak kazanan ancak bunu sürücü belgesine dönüştürmeyenler 2016 yılına girmeden mutlaka belgeye dönüştürmeleri gerekiyor. Aksi takdirde ADAY SÜRÜCÜ olacaklar.

Yeni yıl uyarısı


Sertifikalı sürücü belgelerinin yeni yılla birlikte ADAY SÜRÜCÜ olacağını bildiren AKÇALI, sürücü adaylarını mağdur olmamaları konusunda uyardı. 

Aralık ayı sonuna kadar belgelerin değiştirilmesi gerektiğini dile getiren AKÇALI, şu bilgileri verdi:

"Sürücü kurslarına giderek sertifika almaya hak kazanan ancak bunu sürücü belgesine dönüştürmeyenler 2016 yılına girmeden mutlaka belgeye dönüştürmeleri gerekiyor. Aksi takdirde belgeleri ADAY SÜRÜCÜ olacak. Dolayısıyla vatandaşların mağdur olmaması için Aralık ayı sonuna kadar mutlaka belgelerini almalarını öneriyorum.