NEVŞEHİR(MHA) Nevşehir’in en büyük sivil toplum kuruluşlarından biri olan Nevşehir Süt Birliği Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Alman Kooperatifler Konfederasyonunun ortaklaşa bir çalışması çerçevesinde yeniden yapılandırılıyor.

Türkiye’de 5 ilin pilot olarak dahil edildiği proje kapsamında danışmanlık firması tarafından örgütsel yapılanma çalışmalarının yürütüldüğü Nevşehir Süt Birliğinde çalışmaların yıl sonuna kadar tamamlanması hedefleniyor.

Söz konu proje kapsamında Nevşehir Süt Birliği Başkanı Mehmet Turhan ile birlikte çalışmaları yürüten danışmanlık firması yetkilileri Arzu Güzel ve Gürkan İltuş proje ve projede gelinen son durumu anlattı.

Danışmanlık Firması yetkilileri, “2006 Yılından bu yana Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımızın Alman Kooperatifleri Konfederasyonu ile yürüttüğü bir proje bu. Bu proje Türkiye’deki tarım birliklerinin desteklenmesini içeriyor. Türkiye’de 5 ilde bu proje yürütülüyor ve bunlardan biri de Nevşehir. Burada Nevşehir Süt birliğinin stratejik yapılanması konusunda çalışma yürütülüyor. Kamu kurum ve kuruluşlarının yanında Sivil Toplum Kuruluşlarının da artık kendi stratejik planlarını yapmaları gerekiyor. Bu manada Süt Birliğinin stratejik planlamasını yapması gerekiyor. Kurumun mevcut durumu ve gelecekle ilgili öngörüler ele alınıyor. Örgütsel yapının düzenlenmesi gerekiyor. Yıl sonuna kadar örgütsel yapılanma basamağını tamamlayacağız”  açıklamalarında bulundu.