Nevşehir'in Derinkuyu ilçesine bağlı Suvermez köyü ilk okulunun bahce duvarı ve tadilat işlemleri sondaj çalışması yapıldı.

Suvermez İlk okulunun yeni döneme hazır hale getirilmesi için Başta Okul Müdürü Zafer Ertaş ,Okul Aile Birliği Başkanları Vedat Cömert, Süha Ertaş ile Suvermez köyü halkının gayretleriyle 260 m bahçe duvarı okul ısı yalıtımı su sondajı ve gelecek nesillerin sağlıklı yaşamalarını sağlamak için okula modern lavabo ve tuvaletler yapıldı.
Aynı zamanda Okulun çevre düzenlemesi ağaçlandırma yapılarak görselliği güzelleştirildi.

Suvermez İlk Okulu Aile Birliği Başkanı Vedat Cömert'te açıklamasında; Okullların açılacağı 28 Eylül eğitim öğretim sürecine hazırız. Ayrıca okul aile birliği olarak ilk ve orta okulunun her türlü ihtiyaçları için çocuklarımızın geleceği adına Eğitimleri noktasında elimizden gelen herşeyi yapmak için hazırız dedi.

Suvermez ilk okul müdürü Zafer Ertaş konuya ilişkin olarak www.fibhaber.com a yaptığı açıklamasında; Okul Aile Birliği Başkanlarımız Vedat Cömert , Süha Ertaş ile birlikte Milli Eğitim Bakanından hiç bir yardım almadan kendi imkanlarımız dahilinde Okulumuzu yeni eğitim öğretime hazırlamak için çalışmalarımızı tamamlamış bulunuyoruz dedi.

Okulumuza yaklaşık olarak şuana kadar 35 bin TL harcayarak Okulumuzun iç ve dış duvarları boyanırken, okul bahçesinin duvarlarının temelleri atılarak okulun bahçesi yapıldı. Çalışmalalrımızda Bazı Suvermezli hayırsever vatandaşların yardımı da olmuştur.

Okulumuzun yeni eğitim dönemine eksiksiz girmesi için çalışmalarımız tüm süratle devam etmektedir. 

Suvermez ilköğretim okulunun müdürü Zafer Ertaş ve okul aile birliği başkanı Vedat Cömert ve Süha Ertaş'ı  Milli Eğitim Bakanından hiç bir yardım almadan kendi imkanları dahilin de yapmış olduğu bu güzel ve örnek çalışmaları için tebrik ediyoruz.