NEVŞEHİR(MHA) Merkezi İstanbul’da bulunan Nevşehirliler Derneği Başkanı Mustafa Şen, Derinkuyu ilçesine bağlı Suvermez beldesinde başta Meslek Yüksek Okulu binası yaptıran hayırsever iş adamı Hamza Ertaş ve ailesi olmak üzere çeşitli ziyaretlerde bulundu.

Ziyaretlerinin ilk durağında Derinkuyu ilçesinde Çilek ve Çilek fidesi üretimi yapan özel bir firmayı ziyaret eden Nevşehirliler Derneği Başkanı Mustafa Şen, son yıllarda patates üretiminde bölgede yaşanan sorunların ardından bölgede alternatif ürünlerin geliştirilmesine katkı sağlayan firma yöneticilerine yaptıkları bu girişimlerinden dolayı teşekkür etti.

Ardından İlçeye bağlı Suvermez kasabasında da ziyaretlerde bulunan Nevşehirliler Derneği Başkanı Mustafa Şen, Suvermez beldesinde Nevşehir Üniversitesine bağlı Meslek Yüksek Okulu inşaatının yapımını üstlenen Hamza Ertaş ve ailesini ziyaret etti.

Günümüzde eğitimin öneminin daha iyi anlaşıldığına dikkat çeken Şen, “Nevşehir’imiz Üniversitemizin kurulması ile ekonomik, kültürel ve sosyal olarak büyük gelişim sağladı. Üniversitemizdeki öğrenci sayısının artması ilimize ekonomik anlamda da büyük fayda sağlamaya başladı. Suvermez beldemizde de meslek yüksek okulunun açılması için kolları sıvayan Hayırsever iş adamımız Hamza Ertaş ve ailesinin eğitime olan bu katkısı asla görmezden gelinemez. Bu girişimlerinden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

Bir dönem Suvermez belediye başkanlığı da yapan İş Adamı Hamza Ertaş’ın ağabeyi Himmet Ertaş, Suvermez kasabasının yerel seçimlerle birlikte belediye tüzel kişiliğinin ortadan kaldırılarak Köy haline dönüştürülecek olmasından dert yandı.

Nevşehirliler derneği başkanı Mustafa Şen, ilçede bazı esnafları da ziyaret etti.