Türkiye'nin büyük bir kısmını etkileyen elektrik kesintisine ilişkin bir açıklama da Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'dan geldi.

Gazetecilere açıklama yapan Yıldız'a Başbakan Davutoğlu'nun "Terör dahil her ihtimal araştırılıyor" açıklaması soruldu.

Sosyal medyada 'kedi göndermeli' elektrik paylaşımları

Davutoğlu'nun açıklamayı bir soru üzerine yaptığını belirten Yıldız şunları söyledi:

"Bir soru üzerine sayın başbakanımız bu cevabı vermiş bulunuyor. Bu az mı çok mu ihtimal bunu söyleyemem? Operasyonel hata mı yoksa siber saldırı mı takipteyiz.

Bunların her birini anlık takip ediyoruz. Şu anda aslolan istemediğimiz durumdan hızlıca kurtulmak. Sebebi ile ilgili açıklama yapmak şu anda doğru olmaz."

Şu anda Ankara'da TBMM'de dahil olmak üzere büyük bir kesime elektrik verilmeye başlandığını belirten Yıldız, "Farklı sebepleri olabilir. Bizmi için önemli olan şebekeyi ayağa kaldırmak ve bütün illerimize elektrik vermek" diye konuştu.

Yıldız, arızanın meydana geldiği saat olarak açıklanan 10.36'nın arzın fazla talebin az olduğu bir dönem olduğunu belirtti ve şöyle devam etti:

"Enerji yetersizliği söz konusu değil. İletim hatlarından kaynaklanıyor olabilir. Nedenini arkadaşlarımla sıcağı sıcağına takip ediyorum. Bu kadar geniş bir alanda bir kesinti yaşanmamıştı. Çok uzun sürmemesini temenni ediyorum."