NEVŞEHİR(MHA) Kapadokya’daki turizm ürün ve servislerinin tanıtılarak uzun dönem turizm ortaklıklarının gerçekleştirilmesi amacıyla Birleşmiş Milletler Karadeniz Ticaret Yatırım Tanıtım Programı Ahiler Kalkınma Ajansı ve Türk Hava Yolları Nevşehir Bölge Müdürlüğü ortaklığında ‘Kapadokya Turizm Tanıtım Forumu’ Avanos Hilton Otelinde düzenlendi.

Organizasyon Karadeniz bölgesinde bulunan 12 ülkeden seçilmiş tur operatörleri ve seyahat ticaret temsilcilerinin katılımı ile gerçekleşti.

Yerli ve yabancı tur operatörleri buluşturan program Ahiler Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Sayın Mehmet Fatih Yıldız ve Avanos Kaymakamı Mustafa Eldivan’ın açılış konuşmaları ile başladı.

Konuşmaların ardından yerli tur operatörleri Karadeniz’e kıyısı olan ülkelerden gelen tur operatörleri ile birebir görüşme fırsatı buldu.

Organizasyonun ikinci gününde ise, Karadeniz ülkelerinden katılan misafir operatörler, Paşabağı, Zelve ve Devrent Vadisini gezerek. Avanos’ta çanak çömlek yapımını izlediler. Program Sarıhan Kervansaray’daki sema gösterisinin ardından sona erdi.