Döviz bozdurup TL kullanma çağrısı yaparak doların yükselişini durdurmaya çalışan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a tüm yurt genelinden "destek" açıklamaları gelmeye devam ediyor. Çığ gibi büyüyen destek açıklamalarına Nevşehir'den de büyük destek var. Fırıncısı, Yufkacısı, Berberi, Benzincisi derken Belkide bu desteklerin en ilginçlerinden birisine de AK Parti Nevşehir İl Başkanı Av. Mehmet Ali Tanrıver imza attı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'dövizi, altını, doları bozdurup TL'ye geçin' çağrısına Nevşehir Barosu Avukatlarından ve aynı zamanda AK Parti Nevşehir İl Başkanı Av. M. Ali Tanrıver'den de çok anlamlı destek geldi.

AK Parti Nevşehir İl Başkanı Av. Mehmet Ali Tanrıver, kendisine ait şahsi sosyal paylaşım sitesinden duyurduğu paylaşımda; "Dolar, Euro vs yabancı parasını bozdurup makbuzunu getirene, Hukuki danışmanlığı bizden" Kampanyası başlatarak "doları boz oyunu da boz" dedi.

Dövizini Bozdur, Oyunu Boz" Kampanyasına Destek Çağrısında bulunan İl Başkanı Tanrıver, konuşmasında, dolar ve avro yükselişlerinin bir nebze de olsa önüne geçmek için böyle bir uygulama başlattıklarını aktardı.

"Dolar karşısında hızla değer kaybeden Türk lirasının değerinin arttırılması için elimizde bulunan mevcut dövizlerimizi Türk lirası ile bozduralım" diyen Tanrıver, şöyle konuştu: Son günlerde Türkiye'de döviz ve ekonomiye dayalı bir darbe girişiminin yapılmak istendiğini söyledi.

Vatandaşların ellerindeki dövizlerini bozmaya davet eden İl Başkanı Tanrıver, şunları kaydetti:

"Bu süreçte, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrılarına her zamankinden daha çok dikkat etmek ve uymak zorundayız. Sayın Erdoğan’ın; 15 Temmuz akşamı FETÖ darbe girişiminde “Sokaklara, meydanlara inin” çağrısı ne kadar önemli ise, bugünlerdeki “Dolar ve avronuzu bozdurup TL ye çevirin” çağrısı da o kadar önemlidir. Sayın Cumhurbaşkanımız; bu milletin düşmanlarını çok iyi tanıyan bir lider. Tabiri caizse Avrupalı ve Amerikalıların karınlarında kaç bağırsak olduğunu biliyor. Bu milleti onlara yem etmek istemiyor. Tek amacı; bu milleti şerlerden, belalardan, terörden kurtarıp ayağa kaldırmak" dedi.


"15 Temmuz gecesi Cumhurbaşkanımızın çağrısı ile meydanlara inen milletimiz, bu oynanan oyunu da bozacaktır diyen İl Başkanı Tanrıver, Parayı 'elinin kiri' olarak değerlendiren bu medeniyeti, dolar ve diğer döviz cinsleriyle yola getirmeye, diz çöktürmeye çalışıyorlar. Buna müsaade etmeyeceğimizi bir kez daha öğrenecekler. Cumhurbaşkanımızın geçtiğimiz günlerde yapmış olduğu çağrıyı gördük. Şimdi bize yapılmak istenen ekonomik darbe girişimine karşı, 'Dövizini Boz Oyunu Boz' kampanyasını tüm STK'larla beraber adeta seferberlik ilan ederek başlatıyoruz.

Nevşehirli hemşehrilerimizden de 15 Temmuz'da olduğu gibi ülkemiz ve Reisimizi yalnız bırakmayarak, bu büyük kampanya ya tam destek vereceklerine inanıyoruz" dedi.