Nevşehir Havaalından Niğde'ye gelen Bakan Mehmet Mehdi Eker'i Niğde İl sınırında  Niğde Valisi Alim Barut, Niğde Milletvekilleri Alpaslan Kavaklıoğlu,  Ömer Selvi,  Niğde İl Genel Meclis Başkanı Erdal Koçyiğit, Niğde Üniversitesi Rektörü Adnan Görür, Tarım İl Müdürü Murat Türkmen, Ak Parti Niğde İl Başkanı Ahmet Özmen ile birlikte Niğde protokolü karşıladı.

 

Karşılamanın ardından Bakan Eker'in de olduğu heyet Bor Kızılca Kasabasına hayvancılık üzerine yapılan tesisi açmak için hareket etti.

 

 

BAKAN EKER, BOR KIZILCA KASABASI'NDA

 

 

Bor Kızılca Kasabasında kurulan Leben Hayvancılık tesisinde inceleme ve açılışta bulunan Bakan Mehdi Eker otobüs ile tesisi gezdi. Tesis yetkilileri Bakan Eker ve beraberindeki heyeti bilgilendiriyor. Türkiye'nin DNA testi yapılabilen tek işletmesi olan 500 sağılır hayvan yetiştiriliyor, tesisin bir bölümünün açılacağı ve yatırıma devam edileceği öğrenildi.

 

 

Bakan tesisi gezisi sırasında " Hükümet olarak bu tür tesisleri ve üreticileri desteklemeye devam edeceğiz. Süt ihracaatı yapabilir konuma geldik " dedi.

 

 

Kızılca Kasabasında bulunan Leben tesisin açılışını yapan bakan Kızılca Kasabasında Cuma Namazı kılmak için mola verdi.

 

 

CUMA NAMAZINA GECİKEN SİYASİLERİ ABDEST TELAŞI SARDI

 

Bakanın Leben Tesisindeki programı uzayınca Cuma Namazına gecikmesi sonucu Kızılca Camiinde verilen vaaz uzatılarak Cuma Namazı için Bakan beklendi. Namaza yetişmeye çalışan siyasileri abdest alma telaşı sardı. Namazın ardından Bakan'ın ziyareti Bahçeli Kasabasındaki düve dağıtım töreni ile devam edecek.

 

 

BAHÇELİ DE DÜVE DAĞITIMI YAPILDI

 

Bor İlçesi Bahçeli Kasabasında yapılan düve dağıtım törenine yapıldı. Bahçeli yoğun dolu ve yağmur yağışı var.