Nevşehir Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü konu uzmanları tarafından İlimiz Merkez Köy ve Kasabaların da tarla faresi ile mücadele konulu eğitimler devam etmektedir.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Okan YILMAZ, konu ile ilgili yaptığı açıklamada;

2015 yılı kış mevsiminin mevsim normallerinin üzerinde bir sıcaklıkta seyretmesi nedeniyle tarla faresi popülasyonun da artış meydana getirmiştir. Bu nedenle ürünlerimize büyük zarar veren Tarla Faresi ile mücadele de erken önlem almak ürün kaybımızı önleyecektir.

Çiftçilerimiz arazide 25 metrekarede 5 işlek delik sayıldığında tarla faresi ile mücadeleye başlanmalıdır. Tarla fareleri ile mücadele iklim uygun olduğu sürece her zaman yapılabilir. Ancak en etkili mücadele zamanı 1 Mart-15 Nisan, 1 Eylül-15 Aralık tarihleri arasında zehirli yemle uygulanmalıdır.

İlaçlama esnasında ele eldiven takılıp, tahta kaşıkla zehirli yemler aktif delikler tespit edilerek direk uygulanmalı ve normun üzerinde atılmamalıdır" dedi.

Mücadelede ile ilgili teknik bilgiler ve zehirli yemler İl/İlçe Müdürlüklerinden temin edilebileceğini belirterek, Tarla Faresiyle mücadele eğitimlerinin İl ve İlçe Müdürlüklerince sürdürüleceğini bildirdi.