TARSİM Ankara Bölge Müdürü İrfan ALKAŞ  ve Bölge Müdür Yardımcısı  Murat KAYA değerlendirmelerde bulunmak üzere Nevşehir İlimizi ziyarette Bulundular. Görüşmeler ilk olarak Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Okan YILMAZ'ı ziyaretle başladı. Nevşehir Tarımı hakkında genel bilgiler veren YILMAZ Devlet Destekli Tarım Sigortası Uygulamasının üretim ve üreticiler açısından geleceğin güvencesi olduğunu belirterek Nevşehirde sigorta yaptırma oranının giderek arttığını, bu konuda çalışmaların sürdüğünü ve hertürlü desteği sağlayacaklarını söyledi.

Bölge Müdürü İrfan ALKAŞ 2006 yılında uygulanmaya  başlayan Devlet Destekli Tarım Sigortası uygulamasının gün geçtikçe geliştiğini ve Doğal Afetlere karşı risklerin paylaşıldığını söyledi. TARSİM ile sürdürülebilir Tarımsal üretim ve hayvancılığın teminat altına alındığını belirten ALKAŞ Nevşehirde sigorta yaptırma oranının artırılmasının hedeflendiğini sözlerine ekledi.

Daha sonra İl Müdürlüğümüz refakatinde Ziraat Odası Başkanı Mustafa EKİZ, Tarım Kredi Kooperatifi Müdürü Ali Yavuz TÜRKOĞLU, Ticaret Borsası genel Sekreteri Uğur AYDOĞAN, Süt Üreticileri Birliği Başkanı Mehmet TURHAN, Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Sorumlu Müdürü Ali DÖNMEZ, Sebze Üreticileri Birliği Başkanı Mehmet BİLGİN, Ziraat Mühendisleri Odası başkanı Hüsnü BAŞ ve Veteriner Hekimler Oda Başkanı Tekin KEÇECİLER ile temaslarda bulunan TARSİM ekibi, bir aksilik olmaması durumunda 14 Kasım 2014 Tarihinde saat 10:00 da Nevşehir Ticaret Borsası Toplantı Salonunda Tarım Sigortaları Hakkında bilgilendirme yapılacağını bildirdi.