Tatar’ın Maskotunu Cihan Kaldırdı

NEVŞEHİR(MHA) Nevşehir’de birçok kamu kurum ve kuruluşunda yeni göreve gelen idarenin eskisinin yaptığını değiştirdiğine sayısız örnekler vermek mümkün. O değişimlerden biri de İl Özel İdaresinde kendisini gösterdi.

Nevşehir de bayındırlık ve İskan İl Müdürü iken oldukça curcunalı geçen Ahmet Belada Vakasının ardından il özel idaresi genel sekreterliği görevine getirilen Abdülkadir Tatar, 8 Yıla yakın görev süresi içerisinde özel idareye bir maskot bulmuş, eski püskü ve çalışmıyor olsa da il özel idaresinin ön kısmına bir greyder yerleşmişti. İl Özel idarenin yıllardır maskotu haline gelen bu çalışma için o dönem 15 bin TL dolayında bir harcama yapıldığı belirtiliyor.

Özel idare genel sekreterliği görevine geldiği günden bu yana basın ve yayın kuruluşları ile münasebetlerinde son derece seviyeli olan İsmail Cihan’ın ilk icraatlarından biri il özel idarenin maskotu haline gelen o greyderi kaldırtmak oldu.

Geçtiğimiz günlerde yerinden kaldırılarak özel idare araç parkına kaldırılan eski maskotun yerine başka bir şey mi koyacağı bilinmeyen Cihan’ın bu tasarrufu kimilerine göre; “İş ona mı kaldı?”, Kimilerine göre “Zaten eski püskü bir greyderdi, yakışmıyordu, İyi oldu”, Kimilerine göre ise, “Madem o maskotu kaldırdınız yerine adam akıllı bir şey koyun” dedirtti.