Tatlarin Belediyesi kültür merkezi inşaatı bitmek üzere... Daha önce dış cephesi bitirilen Modern Kültür Merkezi, iki ay içinde iç donanımının bitirilmesi hedefleniyor. Yöresel mimarinin özelliklerini taşıyan dış cephe kaplaması ile göz dolduracak olan Kültür Merkezi’nde Sinema, sanat atölyeleri, fuaye salonları, Halk Kütüphanesi, kafeterya gibi donatılar bulunacak.

Tatlarin Belediye Başkanı Ferhat Başkan Adıyaman, "Kasabamıza böylesine önemli bir eser kazandırıyor olmaktan dolayı çok mutluyuz. Tatlarin Belediyesi Kültür Merkezi içerisinde çok amaçlı seminer, sinema ve tiyatro salonu, kütüphane, sergi salonu, kurs açılabilecek ofisler, kafeterya, mescitler, misafir konaklama odaları, Çok amaçlı salon ( taziye, konferans, yemek, düğün, nişan, )" yer alacağı bilgisini verdi. Adıyaman, İnşaatı bitme aşamasına gelen Merkezimiz tamamlandığında Tatlarin'in değişim serüveni ve gelişimine çok önemli katkılar sağlayacak. Şimdiden kasabamıza hayırlı ve uğurlu olsun "dedi.

Beldiye Başkanı Adıyaman bu değerli eseri kasabamıza kazandırılmasında,"Başta Sayın Valimiz İlhami Aktaş'a, Nevşehir Milletvekillerimize, AK Parti İl Başkanımıza ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Tatlarin Belediyesi kültür merkezi'nin şimdiden kasabamıza hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum" dedi.

Tatlarin Belediyesi kültür merkezinin Oturum alanı 950 m2 olup, Alt katı otopark, 1. Katta dükkanlar ve 150 m2 kütüphane, 2. Katta cok amaçlı toplantı salonu ve  450 m2 düğün salonu. Ayrıca misafirhaneler ve En üstte seyir terası ile tamamlandığında Tatlarin kasabasının tamamen çehresini değiştirecek.