NEVŞEHİR(MHA) Nevşehir merkeze bağlı Nar kasabasında bu yıl içerisinde tamamlanması planlanan taziye evinin yeri de, projesi de değişti.

Nar Belediye Başkanı Ali Erdoğmuş, geçtiğimiz günlerde başlaması beklenen taziye evinin yapılan değerlendirmeler sonucunda yerinin ve projesinin değiştirildiğini, bu yıl sonuna kadar bu projeyi hayata geçirmeyi istediklerini söyledi.

Kasaba halkı ile yapılan istişareler sonucunda taziye evinin yeni mezarlık alanından, eski mezarlık alanına kaydırıldığını ve projede de bir takım değişiklikler yaptıklarını belirten Nar Belediye Başkanı Ali Erdoğmuş, “Önünde geniş bir terası, içerisinde misafirhanesi, mutfağı ve sosyal üniteleri bulunacak olan taziye evimizin inşaatına birkaç ay önce başlamayı planlıyorduk. Ama yapmışken halkımızın istediği, onların taleplerinin de göz önüne alındığı güzel bir projeyi hayata geçirelim istedik. Allah’ın da izniyle bu çalışmamızı bu yıl içerisinde tamamlayacağız. Yeni mezarlık alanımızın yanında bulunan 22 bin metre karelik bir alanda yapmayı düşündüğümüz taziye evi projemizi halkımızın bu taziye evini daha fonksiyonel kullanabilmesi için eski mezarlığımızın yanına kaydırdık. Halkımızın talepleri doğrultusunda da projemizde bir takım değişiklikler de yaptık. İnşallah kısa bir zaman içinde bu çalışmaya başlayıp bu yıl sonuna kadar projemizi hayata geçireceğiz” açıklamalarında bulundu.